Fehérboros cukkinikrémleves
2014-11-03- Típus: Krémlevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A kertünk ontja a cukkinit, ezért krémlevest készítettem. Jó kis fehérborral ízesítettem és sült hagymával szervíroztam.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kisebb cukkini
- 1 db krumpli
- 2-3 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma (zöldjével)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5-2 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
- olívaolaj
1. Lépés
A hagymákat aprítom, olívaolajon megdinsztelem.
2. Lépés
A cukkinit és a krumplit darabolom, s megfőzöm.
3. Lépés
Fűszerezem, öntök bele tejszínt és fehérbort.
4. Lépés
Hozzáadom a dinsztelt hagyma felét, ismét fűszerezem, végül botmixerrel összekeverem.
5. Lépés
Tálaláskor ráteszem a hagyma másik felét, megszórom borssal és pirospaprikával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 335 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
311 kcal -
Zsír
11,9 g -
Koleszterin
15 mg -
Szénhidrát
38,8 g -
Cukor
11,1 g -
Fehérje
4,9 g