Fehérboros cukkinikrémleves

2014-11-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A kertünk ontja a cukkinit, ezért krémlevest készítettem. Jó kis fehérborral ízesítettem és sült hagymával szervíroztam.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db krumpli
  • 2-3 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A hagymákat aprítom, olívaolajon megdinsztelem.

2. Lépés

A cukkinit és a krumplit darabolom, s megfőzöm.

3. Lépés

Fűszerezem, öntök bele tejszínt és fehérbort.

4. Lépés

Hozzáadom a dinsztelt hagyma felét, ismét fűszerezem, végül botmixerrel összekeverem.

5. Lépés

Tálaláskor ráteszem a hagyma másik felét, megszórom borssal és pirospaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 150 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    311 kcal
  • Zsír

    11,9 g
  • Koleszterin

    15 mg
  • Szénhidrát

    38,8 g
  • Cukor

    11,1 g
  • Fehérje

    4,9 g