Pisztáciás cupcake
2016-01-27- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ha különleges alkalomra készülünk, akkor készítsük el a következő cupcake receptet. Megéri!
Ezeket szerezd be:
- 100g pisztácia
- 140g porcukor
- 140g vaj
- 2 tojás
- 140g rétesliszt
- 5 evőkanál tej
- Mázhoz:
- 250g porcukor
- zöld ételfesték
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra, és a muffin formát béleljük ki muffinpapírokkal. Tegyünk 85g pisztáciát egy robotgépbe körülbelül a fele cukorral, majd egészen apróra dolgozzuk.
2. lépés
Tegyük át a keveréket egy nagy tálba a maradék cukorral, a vajjal, tojással, liszttel és tejjel. Dolgozzuk simára. Osszuk el a tésztát a muffinpapírokba (3/4 részéig), majd süssük az alsó rácson 22-25 percig, tűpróbáig. Hűtsük le egy rácson.
3. lépés
A mázhoz keverjük össze annyi vízzel a porcukrot, hogy ne legyen nagyon sűrű krém, de még szépen kenhető legyen. Ha kell, mindig egyszerre csak 1 evőkanál vizet adjunk hozzá. Keverjünk bele ételfestéket, hogy szép, halványzöld színű legyen. Kenjük meg a cupcake tetejét a mázzal, aztán szórjuk meg a maradék pisztáciával. Hűtsük be mielőtt tálalnánk.
Tipp: Ha nem lenne túl szimpatikus a porcukros máz, akkor nyomhatunk krémsajtot is a tetejére.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
7 385 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
326 kcal -
Zsír
16g -
Fehérje
4g -
Szénhidrát
45g -
Cukor
36g -
Só
0.34g