Pisztáciás cupcake

2016-01-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha különleges alkalomra készülünk, akkor készítsük el a következő cupcake receptet. Megéri!

Ezeket szerezd be:

  • 100g pisztácia
  • 140g porcukor
  • 140g vaj
  • 2 tojás
  • 140g rétesliszt
  • 5 evőkanál tej
  • Mázhoz:
  • 250g porcukor
  • zöld ételfesték

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra, és a muffin formát béleljük ki muffinpapírokkal. Tegyünk 85g pisztáciát egy robotgépbe körülbelül a fele cukorral, majd egészen apróra dolgozzuk

2. lépés

Tegyük át a keveréket egy nagy tálba a maradék cukorral, a vajjal, tojással, liszttel és tejjel. Dolgozzuk simára. Osszuk el a tésztát a muffinpapírokba (3/4 részéig), majd süssük az alsó rácson 22-25 percig, tűpróbáig. Hűtsük le egy rácson. 

3. lépés

A mázhoz keverjük össze annyi vízzel a porcukrot, hogy ne legyen nagyon sűrű krém, de még szépen kenhető legyen. Ha kell, mindig egyszerre csak 1 evőkanál vizet adjunk hozzá. Keverjünk bele ételfestéket, hogy szép, halványzöld színű legyen. Kenjük meg a cupcake tetejét a mázzal, aztán szórjuk meg a maradék pisztáciával. Hűtsük be mielőtt tálalnánk. 

Tipp: Ha nem lenne túl szimpatikus a porcukros máz, akkor nyomhatunk krémsajtot is a tetejére.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 715 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

  • Áfonyás-mascarpones cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    326 kcal
  • Zsír

    16g
  • Fehérje

    4g
  • Szénhidrát

    45g
  • Cukor

    36g
  • 0.34g