Fehérboros csirke gombával
2012-10-12- Típus: Sült húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A bor kitűnően fel tudja dobni egyes ételek ízét. Gondoljunk csak a marhapörköltre. A bortól a hús finom puha lesz.
Ezeket szerezd be:
- 8 csirkemell
- 2 teáskanál olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 üveg gomba
- 1/4 csésze fehérbor
- 1/3 csésze zsírmentes csirke húsleves
- só és friss bors ízlés szerint
- 1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
1. lépés
Készítsünk elő egy nagy wok sütőt, vagy ha nincsen, akkor egy nagyobb serpenyőt. Fűszerezzük a csíkokra vágott csirkét sóval és borssal. Egy kis olívaolajon kezdjük el megpirítani a csirkét.
2. lépés
Adjuk hozzá a fokhagymát és főzzük néhány másodpercet, majd jöhet bele a szeletekre vágott gomba, só, bors. Gyakran kevergetve süssük. Öntsük a csirkére a bort, a csirke alaplevet, szórjuk meg petrezselyemmel. Főzzünk sűrű szószt, idő közben fűszerezzük, ha szükséges.
Tálaljuk barna rizzsel, petrezselyemmel megszórva.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 560 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
169 kcal -
Zsír
5,5 g -
Fehérje
22,8 g -
Szénhidrát
4,9 g