Tiramisu Gordon Ramsay-től
2014-01-26- Típus: Tiramisu receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Gordon tiramisuja úgy készül, hogy a mascarpone-ba némi bor is kerül, melytől igazán különleges lesz az íze.
Ezeket szerezd be:
- 1 cs. babapiskóta (kb. 24 db)
- 500 g mascarpone
- 1 cs. vaníliás cukor vagy vanília eszencia
- 150 ml tejszín
- 1 adag kávé (kb. 4 személyes)
- 1 dl Marsala bor (nálam egy édes Merlot desszert bor, mert Marsalát nem kaptam)
- A tetejére cukrozatlan kakaópor és reszelt csoki
1. lépés
Lefőzzük a kávét és hűlni hagyjuk. Előkészítünk egy tálat, amelybe a desszertünk kerül. A mascarpone-hoz keverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és nagyjából 2 ek. kávét.
(aki többel szereti nyugodtan tegyen még)
2. lépés
Ezután hozzákeverjük a bort, végezetül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
A kávét egy tálba öntjük és gyorsan megforgatjuk benne egyenként a babapiskótákat,
azért gyorsan, mert hamar megszívják magukat.
3. lépés
A piskótákat tálba sorakoztatjuk, lehet egy de akár két rétegben is.
Amikor mind megvan, ráterítjük a mascarponés-tejszínes keveréket.
Majd a tetejére szitáljuk a kakaóport és ráreszelünk egy kevés csokit.
Tálalás előtt hűtőbe tesszük, legalább 30 percre.
Tálalási javaslat:
Édes, vörös desszert bor kíséretében , mely még jobban kiemeli különleges ízét!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 671 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
527 kcal -
Zsír
20.8g -
Szénhidrát
60.2g -
Fehérje
19.2g -
Koleszterin
70mg -
Cukor
5g