Tiramisu Gordon Ramsay-től

2014-01-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Gordon tiramisuja úgy készül, hogy a mascarpone-ba némi bor is kerül, melytől igazán különleges lesz az íze.

Ezeket szerezd be:

  • 1 cs. babapiskóta (kb. 24 db)
  • 500 g mascarpone
  • 1 cs. vaníliás cukor vagy vanília eszencia
  • 150 ml tejszín
  • 1 adag kávé (kb. 4 személyes)
  • 1 dl Marsala bor (nálam egy édes Merlot desszert bor, mert Marsalát nem kaptam)
  • A tetejére cukrozatlan kakaópor és reszelt csoki

1. lépés

Lefőzzük a kávét és hűlni hagyjuk. Előkészítünk egy tálat, amelybe a desszertünk kerül. A mascarpone-hoz keverjük a cukrot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és nagyjából 2 ek. kávét.
(aki többel szereti nyugodtan tegyen még)

2. lépés

Ezután hozzákeverjük a bort, végezetül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
A kávét egy tálba öntjük és gyorsan megforgatjuk benne egyenként a babapiskótákat,
azért gyorsan, mert hamar megszívják magukat.

3. lépés

A piskótákat tálba sorakoztatjuk, lehet egy de akár két rétegben is.
Amikor mind megvan, ráterítjük a mascarponés-tejszínes keveréket.
Majd a tetejére szitáljuk a kakaóport és ráreszelünk egy kevés csokit.
Tálalás előtt hűtőbe tesszük, legalább 30 percre.

Tálalási javaslat:
Édes, vörös desszert bor kíséretében , mely még jobban kiemeli különleges ízét!

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,476 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

  • Málnás tiramisu

  • Limoncellos tiramisu kakaóval és mandulával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    527 kcal
  • Zsír

    20.8g
  • Szénhidrát

    60.2g
  • Fehérje

    19.2g
  • Koleszterin

    70mg
  • Cukor

    5g