Zöld diós, gesztenyés csirkemell, őzgerincben sütve

2014-01-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Mérai Kata művésznő és “FőFakanál koordinátor” megajándékozott a Down Korai Fejlesztő Alapítvány szülinapján, egy üveg zöld dió befőttel a GoldenFood jóvoltából, mely egy közös projekt által került felbontásra.

Kis üvegcséink tartalma, valamilyen általunk kiötlött módon elkészítve ugyan is egy játékba nevezhető Katánál, legyen az főétel, desszert vagy egyéb turpisság.
Nekem az őzgerinces csirkemell a kedvencem, így Őket házasítottam össze egy kevés gesztenyével karöltve.

Sütőmbe visszatért a lélek, mert férjem életet lehelt belé, lekopogom, most süt! Talán túl jól is :D
Kicsit a bacon megsült, külalakra így kissé kócos de mindenkit megnyugtatok, az íze ettől függetlenül tökéletes!

És, míg nem lesz új sütöm ez a jelenség előfordulhat a jövőben is! :D
Egyébként itt megjegyezném, imádom a tűzhelyem és ahhoz, hogy lecseréljem, teljesen halottnak kell nyilvánítani!

Ezeket szerezd be:

  • 70 dkg-1 kg csirkemell (kb. egy egész nagyobb példány kicsontozva)
  • 1 nagyobb csomag szeletelt bacon
  • 1/2-1 üveg zöld dió befőtt (60-120 g)
  • 2-3 ek. zöld dió lé
  • 250 g natúr gesztenyepüré
  • 10-15 dkg reszelhető sajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 tojás
  • 3 ek. liszt
  • só, bors
  • kevés zsemlemorzsa

1. Lépés

A csirke mellett tisztítjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk pár percet.
A tejfölben kikeverjük a lisztet , a tojást, kb. 10 dkg reszelt sajtot és kevés sóval, borssal ízesítjük.

2. Lépés

A gesztenyét zöld dió lével lazítjuk és fokhagymával ill. kevés borssal ízesítjük. A zöld diót fel karikázzuk.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a bacon szalonnát belesorakoztatjuk.

3. Lépés

Erre öntjük a masszával összekevert csirke mell felét, rásorakoztatjuk a karikára vágott zöld diót és a gesztenyével befedjük, majd ráöntjük a massza másik felét és a bacont ráhajtva befedjük.

A maradék reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük, 175 C °-on.

Sült vagy pirított, esetleg fűszeres burgonyával tálaljuk! :)

 

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 477 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Részeges csirkecomb

  • Sült kolbászkák krumplival és zöldséggel

  • Cigánypecsenyés langalló

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

  • Zsebes karaj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    819 kcal
  • Zsír

    41.2g
  • Szénhidrát

    30.1g
  • Fehérje

    79.9g
  • Koleszterin

    292mg
  • Cukor

    2.8g