Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

2015-04-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Akciósan vettem a tintahalat, s rögtön el is készítettem. Nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 500 g tintahalkarika
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db citrom
  • 5 db burgonya
  • 6 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.

2. Lépés

A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.

3. Lépés

Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbort, facsarok rá citromot.

4. Lépés

Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.

5. Lépés

A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 214 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti tintahallal

  • Fenyőmagos tintahal

  • Tintahal paradicsommártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    738 kcal
  • Zsír

    18,1 g
  • Koleszterin

    583 mg
  • Szénhidrát

    88,3 g
  • Cukor

    4,7 g
  • Fehérje

    48,4 g