Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák
2015-04-16- Típus: Tintahalreceptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Akciósan vettem a tintahalat, s rögtön el is készítettem. Nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 500 g tintahalkarika
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 1 db citrom
- 5 db burgonya
- 6 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 ek chiliszósz
- 1 dl fehérbor
1. Lépés
A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.
2. Lépés
A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.
3. Lépés
Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbort, facsarok rá citromot.
4. Lépés
Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.
5. Lépés
A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 214 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
738 kcal -
Zsír
18,1 g -
Koleszterin
583 mg -
Szénhidrát
88,3 g -
Cukor
4,7 g -
Fehérje
48,4 g