Spagetti tintahallal

2014-03-31
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Aki szereti a tengeri herkentyűket, annak biztos ízleni fog. Nekem nagyon bejött!

Ezeket szerezd be:

  • 250 g tészta (spagetti)
  • 15 dkg tintahalkarika
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db nagy mángold levél
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kisebb cukkini
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • 10 db fekete olívabogyó
  • 1 dl főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • örölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • provence-i fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 db citrom
  • 150 g sajt

1. Lépés

A hagymát és fokhagymát aprítom, a mángold leveleket, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a cukkinit felkarikázom. A sajtot lereszelem.

2. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajon megsütöm a paradicsomokat és a cukkinit.

3. Lépés

Hozzáadom a mángold leveleket, rövid ideig párolom, félreteszem.

4. Lépés

A serpenyőben megdinsztelem a hagymákat.

5. Lépés

Ráteszem a tintahal karikákat, facsarok rá citromot, beleteszem az olívabogyót, fűszerezem, s párolom.

6. Lépés

Öntök hozzá bort és főzőtejszínt. Visszateszem a paradicsomokat, a cukkinit és a mángoldot, összekeverem.

7. Lépés

Közben megfőzöm a spagettit, hozzákeverem a tintahalhoz, tálalom.

8. Lépés

Megszórom reszelt sajttal, díszítem bazsalikom-levéllel, citromkarikával és koriander-levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

940 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

  • Fenyőmagos tintahal

  • Tintahal paradicsommártásban

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    967 kcal
  • Zsír

    41,1 g
  • Koleszterin

    352 mg
  • Szénhidrát

    93,9 g
  • Cukor

    7,9 g
  • Fehérje

    48,9 g