Gyümölcszselés panna cotta
2013-04-18- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 40 perc
Mikor megláttam ezt a receptet, azonnal beleszerettem. Annyira mutatós, hogy a vendégek nem fognak hinni a szemüknek. Kísérletezzünk a gyümölcsökkel és a színekkel bátran.
Ezeket szerezd be:
- Gyümölcszseléhez:
- 1 konzerv barack befőtt + egyéb gyümölcs igény szerint
- 1,5 evőkanál zselatin
- 3-5 evőkanál málna vagy meggy szörp
- Panna cotta:
- 2,5 evőkanál zselatin
- 500 ml tejszín
- 375 ml tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
1. lépés
Először készítsük elő a gyümölcsöket. A barackkonzervről öntsük le a szirupos levet, de tartsuk meg a szirupot, majd a barackokat vágjuk kis kockákra. A narancsot hámozzuk, majd szintén apró kockákra vagdossuk. Egyébként használhatunk almát, körtét, banánt, de bármilyen piros gyümölcsöt is.
2. lépés
Keverjük el egy kis vízzel a zselatint, és tegyük félre 10 percig. A barackszirupot öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a szörpöt és kezdjük el felmelegíteni. Adjuk hozzá a forró sziruphoz a zselatint, vegyük le a tűzről, és keverjük addig, míg a zselatin fel nem oldódik. Tegyük félre kihűlni.
3. lépés
Amikor a zselé kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és összekeverjük.Öntsük a keveréket egy kuglóf, vagy kerek tortaforma aljára (átmérője legyen 22cm) és tegyük két-három órára a hűtőbe.
4. lépés
A panna cotta elkészítése: Szintén keverjük el egy kis vízben a zselatint. Egy vastag fenekű lábasba öntjük a tejszínt, a tejet, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Melegítsük közepes lángon, és pár perc múlva adjuk hozzá a zselatint. Keverjük, amíg a zselatin feloldódik, és vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni.
5. lépés
Amikor a gyümölcszselé megkötött, öntsük a tetejére a panna cottát, majd tegyük hűtőbe legalább három-négy órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára ott hagyjuk.
Amikor kifordítanánk a formából, előtte engedjünk a formára meleg vizet, majd óvatosan borítsuk ki a panna cottát egy tálra, vagy tálcára. Ne engedjünk rá túl forró vizet, mert a sütemény összeeshet.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 014 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
251 kcal -
Zsír
14.9g -
Szénhidrát
26.2g -
Fehérje
5.1g