Gyümölcszselés panna cotta

2013-04-18
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Mikor megláttam ezt a receptet, azonnal beleszerettem. Annyira mutatós, hogy a vendégek nem fognak hinni a szemüknek. Kísérletezzünk a gyümölcsökkel és a színekkel bátran.

Ezeket szerezd be:

  • Gyümölcszseléhez:
  • 1 konzerv barack befőtt + egyéb gyümölcs igény szerint
  • 1,5 evőkanál zselatin
  • 3-5 evőkanál málna vagy meggy szörp
  • Panna cotta:
  • 2,5 evőkanál zselatin
  • 500 ml tejszín
  • 375 ml tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor

1. lépés

Először készítsük elő a gyümölcsöket. A barackkonzervről öntsük le a szirupos levet, de tartsuk meg a szirupot, majd a barackokat vágjuk kis kockákra. A narancsot hámozzuk, majd szintén apró kockákra vagdossuk. Egyébként használhatunk almát, körtét, banánt, de bármilyen piros gyümölcsöt is.

2. lépés

Keverjük el egy kis vízzel a zselatint, és tegyük félre 10 percig. A barackszirupot öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a szörpöt és kezdjük el felmelegíteni. Adjuk hozzá a forró sziruphoz a zselatint, vegyük le a tűzről, és keverjük addig, míg a zselatin fel nem oldódik. Tegyük félre kihűlni.

3. lépés

Amikor a zselé kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és összekeverjük.Öntsük a keveréket egy kuglóf, vagy kerek tortaforma aljára (átmérője legyen 22cm) és tegyük két-három órára a hűtőbe.

4. lépés

A panna cotta elkészítése: Szintén keverjük el egy kis vízben a zselatint. Egy vastag fenekű lábasba öntjük a tejszínt, a tejet, összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Melegítsük közepes lángon, és pár perc múlva adjuk hozzá a zselatint. Keverjük, amíg a zselatin feloldódik, és vegyük le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni.

5. lépés

Amikor a gyümölcszselé megkötött, öntsük a tetejére a panna cottát, majd tegyük hűtőbe legalább három-négy órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára ott hagyjuk.

Amikor kifordítanánk a formából, előtte engedjünk a formára meleg vizet, majd óvatosan borítsuk ki a panna cottát egy tálra, vagy tálcára. Ne engedjünk rá túl forró vizet, mert a sütemény összeeshet.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 014 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    251 kcal
  • Zsír

    14.9g
  • Szénhidrát

    26.2g
  • Fehérje

    5.1g