Tintahal paradicsommártásban

2013-10-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A tintahalat paradicsommártásban szolgáltam fel. A családnak nagyon ízlett.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 kg Tintahal
  • 1 kg Vöröshagyma
  • 70 dkg Paradicsom
  • 150 g Paradicsom sűrítmény
  • Olaj
  • Bors
  • 5 gerezd Fokhagyma
  • 3 kiskanál Oregánó

1. lépés

A tintahalat megtisztítjuk, lábaikat levágjuk. 1 fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az uszonyokat, pár percig egybe rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről.

2. lépés

A tintahalat megtöltjük a hagymás uszonyokkal és a nyílásokat összetűzzük egy fogpiszkáló segítségével.

3. lépés

A többi vöröshagymát szintén nagyon apróra összevágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a karikákra vágott fokhagymát és paradicsomot. Lassú tűzön megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a tintahalakat, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük, majd puhára főzzük.

TIPP: Rizst vagy jó meleg pirítóst ajánlok mellé.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 240 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-chilis-fokhagymás tintahalkarikák

  • Spagetti tintahallal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    634 kcal
  • Összes Zsír

    19,3 g
  • Koleszterin

    874 mg
  • Szénhidrát

    49,5 g
  • Cukor

    19,2 g
  • Fehérje

    64,4 g