Tintahal paradicsommártásban
2013-10-06- Típus: Karcsúsító ételek, Tintahalreceptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A tintahalat paradicsommártásban szolgáltam fel. A családnak nagyon ízlett.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 kg Tintahal
- 1 kg Vöröshagyma
- 70 dkg Paradicsom
- 150 g Paradicsom sűrítmény
- Olaj
- Só
- Bors
- 5 gerezd Fokhagyma
- 3 kiskanál Oregánó
1. lépés
A tintahalat megtisztítjuk, lábaikat levágjuk. 1 fej apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az uszonyokat, pár percig egybe rotyogtatjuk, majd levesszük a tűzről.
2. lépés
A tintahalat megtöltjük a hagymás uszonyokkal és a nyílásokat összetűzzük egy fogpiszkáló segítségével.
3. lépés
A többi vöröshagymát szintén nagyon apróra összevágjuk, majd olajon megfonnyasztjuk. Belekeverjük a karikákra vágott fokhagymát és paradicsomot. Lassú tűzön megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a tintahalakat, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük, majd puhára főzzük.
TIPP: Rizst vagy jó meleg pirítóst ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 240 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
634 kcal -
Összes Zsír
19,3 g -
Koleszterin
874 mg -
Szénhidrát
49,5 g -
Cukor
19,2 g -
Fehérje
64,4 g