Túrós alagút

2013-11-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Mivel az unokák szeretik a túrórúdit, megleptem őket ezzel a finom sütivel.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 20 deka liszt
  • 10 deka margarin
  • 1 deci tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 deka porcukor
  • Töltelék:
  • 50 deka túró
  • 1 citrom héja és leve
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 tojássárgája

1. Lépés

A tészta alapanyagokat összegyúrom, 2 felé osztom és kinyújtom akkorára, hogy az őzgerinc formáról lelógjon, bőven maradjon széle, mert a végén a töltelékre rá kell hajtani.

2. Lépés

A töltelék hozzávalóit krémmé keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem és a túróval összekeverem. Az őzgerinc formába öntöm a túrókrémet, a tetejére a tésztát ráhajtom, és mehet a sütőbe. Kb. 40 percig lassan sütjük.

Ebből 2 őzgerinc lesz. Ha kihűlt, csokoládéval bevonom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 004 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Őszibarackos alagút

  • Gesztenyés alagút

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    445 kcal
  • Zsír

    19.8g
  • Szénhidrát

    48.5g
  • Fehérje

    19g