Joghurtos őzgerinc

2012-08-08
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő recept ajánlott elfoglalt háziasszonyoknak, mert az elkészítése nagyon könnyű.

Ezeket szerezd be:

  • 2 nagy tojás
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1 evőkanál friss sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 evőkanál sózatlan vaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze joghurt (görög vagy bármilyen más ízesítésű)
  • 1,5 csésze liszt

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzuk ki az őzgerinc formánkat. Keverjük össze habverővel a tojást, a joghurtot, a vajat és a vaníliát. Egy másik tálban pedig a lisztet és a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot.

2. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket a tojásos keverékhez, keverjük egy fakanál segítségével simára. Öntsük a tésztánkat a formába, egyengessük el egy fakanállal.

3. Lépés

Süssük addig, amíg úgy érezzük a sütemény tapintásra kemény, vagy ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, de átlagosan a sütési ideje 30 perc. Hagyjuk kihűlni  a formában 20 percig, majd fordítsuk rá egy tányérra és hűtsük 20 percig tálalás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,427 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    163 kcal
  • Összes Zsír

    6 g
  • Szénhidrát

    20 g
  • Fehérje

    6 g