Joghurtos őzgerinc
2012-08-08- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő recept ajánlott elfoglalt háziasszonyoknak, mert az elkészítése nagyon könnyű.
Ezeket szerezd be:
- 2 nagy tojás
- 1/2 csésze barna cukor
- 1 evőkanál friss sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 4 evőkanál sózatlan vaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze joghurt (görög vagy bármilyen más ízesítésű)
- 1,5 csésze liszt
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Vajazzuk ki az őzgerinc formánkat. Keverjük össze habverővel a tojást, a joghurtot, a vajat és a vaníliát. Egy másik tálban pedig a lisztet és a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot.
2. Lépés
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket a tojásos keverékhez, keverjük egy fakanál segítségével simára. Öntsük a tésztánkat a formába, egyengessük el egy fakanállal.
3. Lépés
Süssük addig, amíg úgy érezzük a sütemény tapintásra kemény, vagy ellenőrizzük egy fogpiszkáló segítségével, de átlagosan a sütési ideje 30 perc. Hagyjuk kihűlni a formában 20 percig, majd fordítsuk rá egy tányérra és hűtsük 20 percig tálalás előtt.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
5 162 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
163 kcal -
Összes Zsír
6 g -
Szénhidrát
20 g -
Fehérje
6 g