Ecetes birsalma (savanyúság)

2012-05-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Faluhelyen sokat készítenek ilyet a régi öregek, azt hiszem egy hollókői étteremben ettem először. Nagyon ízletes volt.

Ezeket szerezd be:

  • 3-4 kg birsalma
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl borecet
  • 5-6 babérlevél
  • 2 evőkanál só
  • 1 kk szegfűszeg
  • késhegynyi tartósítószer

1. Lépés

A birsalmákat megtisztítjuk, meghámozzuk, kettévágjuk, majd a magházat eltávolítjuk belőle a húsát pedig kis kockákra vágjuk. Egy nagy edényt megöltünk vízzel, beleteszünk 2 evőkanál sót és egy éjszakán át benne áztatjük a birsalmákat.

2. Lépés

Másnap elővesszük az edényt, a birsalmadarabokat lecsöpögtetjük és befőttes üvegbe rakosgatjuk őket. Előkészítünk 2 liter vizet a cukorral és a fűszerekkel és egy nagy lábasban felforraljuk.

3. Lépés

Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a borecetet és az üvegekbe töltjük őket. Az üvegek tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és az üveget lezárjuk.

4. Lépés

Az üvegeket hűvös helyen tároljuk 3 hétig, majd csak az után bontsuk fel őket.

Tálaljuk vadhúsok, sültek mellé.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 645 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Házi kovászos uborka

  • Finom céklabefőtt

  • Kovászos uborka recept

  • Kovászos uborka töltve

  • Házi csalamádé recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1341,7 kcal
  • Összes Zsír

    2,0 g
  • Szénhidrát

    338,0 g
  • Fehérje

    2,7 g