Kovászos uborka töltve

2012-08-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Mindenki ismeri itthon a kovászos uborkát. Többségünk szereti is. Általában valami mellé szoktuk enni, de mi lenne ha egyszer valami érdekeset hoznánk össze?

Ezeket szerezd be:

  • 2-4 db kemény Kovászos uborka
  • 2 db Tojás
  • 10 dkg Krémsajt
  • Kapor
  • 1 csomó Újhagyma

1. lépés

Egy tálban jó alaposan összekeverjük a kicsire összevágott főtt, kemény tojást, a kaprot és a krémsajtot.

2. lépés

A szép nagy (ha kicsi az se baj, maximum jobban ügyeskedünk) kovászos uborkákat kettévágjuk és a belsejüket kivájjuk, majd ezekbe beletömködjük az összekevert krémünket. Díszítésként a tetejükre vágunk újhagymát.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 148 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Házi kovászos uborka

  • Finom céklabefőtt

  • Kovászos uborka recept

  • Házi csalamádé recept

  • Ecetes birsalma (savanyúság)

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    303 kcal
  • Összes Zsír

    22,3 g
  • Koleszterin

    219 mg
  • Szénhidrát

    17,3 g
  • Cukor

    6,5 g
  • Fehérje

    12,6 g