Finom céklabefőtt
2012-11-06- Típus: Savanyúság
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:10 p
Az anyósomék először csináltak az évben céklabefőttet. Különösen örültem neki, mert én még sosem készítettem, ennek ellenére imádjuk. Általában pörkölttel szoktuk enni.
Ezeket szerezd be:
- 2 kg cékla
- 6 evőkanál cukor
- 2 ek ecet
- 2 tk reszelt torma
- 0,5 tk Na-benzoát
1. Lépés
A céklákat alaposan megmossuk, ha kell beáztatjuk, hogy ne legyen nagyon föld íze. Annyi vízben. ami éppen ellepi megfőzzük őket. Hagyjuk kihűlni, majd utána meghámozzuk és szeleteljük.
2. Lépés
A céklához keverünk cukrot, az ecetet, a tormát és a Na-benzoátot. Alaposan megkeverjük, de finoman, hogy ne törjenek. Egy nagy tálba, ételhordóba tesszük és egy napra a hűtőben hűtjük. Utána kóstolunk, ha nem lenne elég édes, akkor cukrozzuk, ha pedig savanykás, akkor még ecetet. Ha megfelel, üvegekbe töltjük és feltesszük a spejz polcra.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
7 566 megtekintés