Finom céklabefőtt

2012-11-06
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:10 p

Az anyósomék először csináltak az évben céklabefőttet. Különösen örültem neki, mert én még sosem készítettem, ennek ellenére imádjuk. Általában pörkölttel szoktuk enni.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kg cékla
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 ek ecet
  • 2 tk reszelt torma
  • 0,5 tk Na-benzoát

1. Lépés

A céklákat alaposan megmossuk, ha kell beáztatjuk, hogy ne legyen nagyon föld íze. Annyi vízben. ami éppen ellepi megfőzzük őket. Hagyjuk kihűlni, majd utána meghámozzuk és szeleteljük.

2. Lépés

A céklához keverünk cukrot, az ecetet, a tormát és a Na-benzoátot. Alaposan megkeverjük, de finoman, hogy ne törjenek. Egy nagy tálba, ételhordóba tesszük és egy napra a hűtőben hűtjük. Utána kóstolunk, ha nem lenne elég édes, akkor cukrozzuk, ha pedig savanykás, akkor még ecetet. Ha megfelel, üvegekbe töltjük és feltesszük a spejz polcra.

 

Fogás: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 982 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Házi kovászos uborka

  • Kovászos uborka recept

  • Kovászos uborka töltve

  • Házi csalamádé recept

  • Ecetes birsalma (savanyúság)