Csirkés-brokkolis rakott tészta

2012-07-17
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Annyira jól néz ki, hogy ha csak rá nézek, rögtön összefut a nyál a számban. Aki szereti a brokkolit és a csirkét, annak nyert ügye van.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g tészta
  • 2 tk olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 dl tejszín
  • 6 szelet csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál majoranna

1. Lépés

Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le, majd tegyük félre. Melegítsünk fel olajat egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük közepes lángon, amíg megbarnul. Hozzáadjuk a brokkolit és egy kevés sót, pirítsuk fedő alatt kb. 3 percig közepes lángon, amíg a brokkoli elkezd megpuhulni.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Enyhén vajazzunk ki egy közepes tepsit. Mikor a brokkoli megpuhult adjuk hozzá a kis kockákra vágott csirkét, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, más fűszerrel. Én egy kis fokhagymával és majoránnával szoktam. Főzzük addig, ameddig a csirkék megpuhulnak. Ekkor jöhet bele a tejszín és a reszelt sajt fele.

2. Lépés

Keverjük meg párszor és hagyjuk a tejszínt kicsit besűrűsödni. Öntsük a kivajazott tepsibe vagy hőálló edénybe, szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal, zsemlemorzsával. Tegyük sütőbe és süssük körülbelül 20-25 percig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 443 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Gombás-tejszínes metélt

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

  • Sonkás tészta reszelt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    313 kcal
  • Zsír

    9,9 g
  • Szénhidrát

    31,2 g
  • Fehérje

    27,2 g