Gombás, baconos töltött csirkecombok

2013-12-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:55 p

Nagyon kedvelem a töltött húsokat.
Ízlésünk és fantáziánk szerint variálhatjuk a tölteléket. Én most bacon szalonnával,hagymával,gombával és főtt tojással turbóztam fel a tejben áztatott zsemléket!

Ezeket szerezd be:

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg bacon szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 4 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • só ízlés szerint
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 mk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt chili
  • 1 mk. őrölt kömény
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • 5 cl olaj

1. Lépés

A gombát megmossuk. A tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket /bors,szárnyas fűszer, chili,őrölt kömény,/ elkeverjük az olajjal.

2. Lépés

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk. A szalonnát, hagymát és a gombát kis kockákra a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk.

3. Lépés

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, petrezselymet egy egész tojást és a kockákra vágott főtt tojásokat.

4. Lépés

A combok bőrét fellazítjuk, majd betöltjük a töltelékkel. A csirkecombokat tepsibe tesszük és megkenjük a fűszeres olajjal. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,824 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás krémsajtos csirkemell

  • Snidlinges krémsajtos töltött borda „Hercegnő” burgonyával

  • Töltött csirkecombok

  • Zsebes karaj

  • Füstölt sajtos, kolbászos töltött csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    551 kcal
  • Zsír

    44g
  • Koleszterin

    189mg
  • Szénhidrát

    7.3g
  • Cukor

    3.8g
  • Fehérje

    31.4g