Grillezett busa zöldségekkel

2014-04-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A pontyon kívül is van még hal. Finom kis busa szelet grillezve zöldségekkel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet busafilé
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • 4 db spárga (fehér)
  • 6 db spárga (zöld)
  • 1 db kukorica
  • 4 szelet bacon
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • 2 db csiperkegomba
  • 2 db csípős hegyespaprika
  • 4 db újkrumpli
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 db kaliforniai paprika
  • olívaolaj

1. Lépés

A halfilét kettévágom, beirdalom, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromlevet. Félreteszem.

2. Lépés

A sárgarépát és a fehér spárgát megpucolom.

3. Lépés

A krumplit és a spárgát felteszem főni, később hozzáadom a fehér spárgát, végül a zöld spárgát.

4. Lépés

A főtt kukoricára rátekerem a bacont.

5. Lépés

Egy grill serpenyőbe öntök kevés olajat, s megpakolom zöldségekkel, fűszerezem, s elkezdem sütni.

6. Lépés

Ami már megsült, kiveszem, félreteszem, s belerakom a maradékot. A végén a halat is meggrillezem, a bőrös oldalával kezdve.

7. Lépés

Tálaláskor elhelyezem a tányéron az egyik halszeletet, s a zöldségek felét. (A kukoricát és a paradicsomot kettévágtam.) Apróra vágott kaliforniai paprikával, petrezselyem-levéllel és egy citromkarikával dekorálom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 785 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görög bárány vegyes salátával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

  • Fehérboros grillezett pangasius mángolddal

  • Grillezett kolbász és zöldségek

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    815 kcal
  • Zsír

    27,6 g
  • Koleszterin

    148 mg
  • Szénhidrát

    91 g
  • Cukor

    16,4 g
  • Fehérje

    55,1 g