Grillezett busa zöldségekkel
2014-04-25- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 55 perc
A pontyon kívül is van még hal. Finom kis busa szelet grillezve zöldségekkel.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet busafilé
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- 4 db spárga (fehér)
- 6 db spárga (zöld)
- 1 db kukorica
- 4 szelet bacon
- 1 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 2 db csiperkegomba
- 2 db csípős hegyespaprika
- 4 db újkrumpli
- 1 szál petrezselyem
- 2 db kaliforniai paprika
- olívaolaj
1. Lépés
A halfilét kettévágom, beirdalom, sózom, borsozom, csöpögtetek rá citromlevet. Félreteszem.
2. Lépés
A sárgarépát és a fehér spárgát megpucolom.
3. Lépés
A krumplit és a spárgát felteszem főni, később hozzáadom a fehér spárgát, végül a zöld spárgát.
4. Lépés
A főtt kukoricára rátekerem a bacont.
5. Lépés
Egy grill serpenyőbe öntök kevés olajat, s megpakolom zöldségekkel, fűszerezem, s elkezdem sütni.
6. Lépés
Ami már megsült, kiveszem, félreteszem, s belerakom a maradékot. A végén a halat is meggrillezem, a bőrös oldalával kezdve.
7. Lépés
Tálaláskor elhelyezem a tányéron az egyik halszeletet, s a zöldségek felét. (A kukoricát és a paradicsomot kettévágtam.) Apróra vágott kaliforniai paprikával, petrezselyem-levéllel és egy citromkarikával dekorálom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 849 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
815 kcal -
Zsír
27,6 g -
Koleszterin
148 mg -
Szénhidrát
91 g -
Cukor
16,4 g -
Fehérje
55,1 g