Sárgabarack krémleves
2014-08-01- Típus: Gyümölcslevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A következő receptet egy kolléganőmtől kaptam. Nyáron nagyon sok gyümölcslevest készítek, jó hidegen behűtve, így mindig keresem az újdonságokat.
Ezeket szerezd be:
- 600 g sárgabarack befőtt
- 50g muscovado cukor
- 1 tk fahéj
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál citromlé
- menta
1. Lépés
A sárgabarack befőttet egy kis lével együtt feltesszük főni. Adunk hozzá fahéjat, ha még nem lenne elég édes, akkor cukrot és a citromlevet. Kb. 2-3 perc múlva összeturmixoljuk.
2. Lépés
A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a barackhoz és szép sűrűre főzzük. Tálalás előtt jól lehűtjük, hiszen hidegen jó! Mentával, sárgabarack kockákkal tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 559 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
394 kcal -
Zsír
12g -
Szénhidrát
60.8g -
Fehérje
9.5g -
Koleszterin
10mg -
Cukor
26.8g