Sárgabarack krémleves

2014-08-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A következő receptet egy kolléganőmtől kaptam. Nyáron nagyon sok gyümölcslevest készítek, jó hidegen behűtve, így mindig keresem az újdonságokat.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g sárgabarack befőtt
  • 50g muscovado cukor
  • 1 tk fahéj
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • menta

1. Lépés

A sárgabarack befőttet egy kis lével együtt feltesszük főni. Adunk hozzá fahéjat, ha még nem lenne elég édes, akkor cukrot és a citromlevet. Kb. 2-3 perc múlva összeturmixoljuk.

2. Lépés

A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a barackhoz és szép sűrűre főzzük. Tálalás előtt jól lehűtjük, hiszen hidegen jó! Mentával, sárgabarack kockákkal tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 733 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes narancskrémleves

  • Brandy-s gyümölcsleves hidegen

  • Hideg sárgadinnyeleves

  • Fehérboros tejszínes szőlőleves

  • Őszi gyümölcsleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    394 kcal
  • Zsír

    12g
  • Szénhidrát

    60.8g
  • Fehérje

    9.5g
  • Koleszterin

    10mg
  • Cukor

    26.8g