Citromos kagyló recept

2013-10-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A kagylót citromosan készítettem, fehérborral bolondítottam. Igazán finomra sikeredett.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Kagyló
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Zsemlemorzsa
  • 2 dl Száraz fehérbor
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Babérlevél
  • Fél Citromnak a leve
  • Olívaolaj
  • Petrezselyem

1. lépés

A kagylót főzzük meg. (Akkor lesz jó, amikor kinyílnak.) Szűrjük le, a főzőlevét tegyük félre.

2. lépés

Üvegesre pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát, majd hintsük meg zsemlemorzsával és öntsük fel 1,5-2 dl főzőlével. Adjuk hozzá a citromlét, a babérlevelet és a fehérbort.

3. lépés

Végül keverjük bele szép óvatosan a kagylót és kis lángon körülbelül 10 percig főzzük tovább. Amíg fő, addig igény szerint sóval és apróra szelt petrezselyemmel fűszerezzük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 289 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Osztriga Rockefeller módra

  • Avokádó paradicsomos-chilis kagylóval

  • Kagylós-kaviáros töltött avokádó salátaágyon

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    369 kcal
  • Összes Zsír

    16,2 g
  • Koleszterin

    70 mg
  • Szénhidrát

    15,3 g
  • Cukor

    1,6 g
  • Fehérje

    30,5 g