Citromos kagyló recept
2013-10-28- Típus: Kagylóreceptek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 45 perc
A kagylót citromosan készítettem, fehérborral bolondítottam. Igazán finomra sikeredett.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Kagyló
- 1 db Vöröshagyma
- 1 evőkanál Zsemlemorzsa
- 2 dl Száraz fehérbor
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 db Babérlevél
- Fél Citromnak a leve
- Olívaolaj
- Só
- Petrezselyem
1. lépés
A kagylót főzzük meg. (Akkor lesz jó, amikor kinyílnak.) Szűrjük le, a főzőlevét tegyük félre.
2. lépés
Üvegesre pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és a karikákra vágott fokhagymát, majd hintsük meg zsemlemorzsával és öntsük fel 1,5-2 dl főzőlével. Adjuk hozzá a citromlét, a babérlevelet és a fehérbort.
3. lépés
Végül keverjük bele szép óvatosan a kagylót és kis lángon körülbelül 10 percig főzzük tovább. Amíg fő, addig igény szerint sóval és apróra szelt petrezselyemmel fűszerezzük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 682 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
369 kcal -
Összes Zsír
16,2 g -
Koleszterin
70 mg -
Szénhidrát
15,3 g -
Cukor
1,6 g -
Fehérje
30,5 g