Almarózsa recept

2012-12-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A minap anyukám ezt a finomságot készítette. Egyszerűen mesés, nem?

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 szép alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • olvasztott vaj

1. lépés

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, majd kiszedjük a magjait és szeletekre vágjuk. Egy kis citrommal meglocsoljuk őket, majd feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük egy kis cukorral és fahéjjal a vizet.

2. lépés

Addig főzzük, ameddig meg nem puhulnak, de ne törjenek szét. Kb 2-3 perc elég is neki. Szedjük papírtörlőre és csöpögtessük le. Közben az elkészített leveles tészta lapot lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal, fahéjas cukorral megszórjuk, majd 2-3 centis csíkokra vágjuk.

3. lépés

Ezután jön a varázslat! :) Az almaszeleteket is ráhelyezzük a tésztára, majd feltekerjük. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Fahéjas cukorral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 610 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fánk sütőben sütve

  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől