Almarózsa recept
2012-12-14- Típus: Fánk, Leveles finomságok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A minap anyukám ezt a finomságot készítette. Egyszerűen mesés, nem?
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag leveles tészta
- 3 szép alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 2 evőkanál citromlé
- olvasztott vaj
1. lépés
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, majd kiszedjük a magjait és szeletekre vágjuk. Egy kis citrommal meglocsoljuk őket, majd feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük egy kis cukorral és fahéjjal a vizet.
2. lépés
Addig főzzük, ameddig meg nem puhulnak, de ne törjenek szét. Kb 2-3 perc elég is neki. Szedjük papírtörlőre és csöpögtessük le. Közben az elkészített leveles tészta lapot lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal, fahéjas cukorral megszórjuk, majd 2-3 centis csíkokra vágjuk.
3. lépés
Ezután jön a varázslat! :) Az almaszeleteket is ráhelyezzük a tésztára, majd feltekerjük. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Fahéjas cukorral vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 610 megtekintés