Chilis, currys csirkecomb rozmaringos sült krumplival és zöldségekkel

2013-07-19
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset. Nálam ez elengedhetetlen feltétel.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 1 db kisebb brokkoli
  • 2 sárgarépa
  • 2 újhagyma
  • 2 kisebb póréhagyma
  • 2 angol zeller
  • 8 db csiperke gomba
  • rozmaring ág
  • kakukkfű
  • só, őrölt fekete bors
  • curry
  • örölt chili paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • chili szósz

1. lépés

A csirkét sózom, borsozom, megszórom chili porral, curryval, beteszem egy edénybe, öntök rá olajat, s néhány napig ebben a pácban tartom.
A sűtés napján a krumplit, répát, brokkolit megfőzöm. Egy serpenyőbe teszem a bepácolt combokat, mellé a szeletelt krumplit, répát, hagymákat, gombát, fűszerezem, a krumplira teszek rozmaringot, s párolom, ill. megsütöm.

2. lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy combot, s mellé zöldségeket. A krumplira szórok petrezselyem zöldet, a combra teszek egy chili paprikát, s locsolok rá chili szószt.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,610 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    528 kcal
  • Zsír

    3.3g
  • Szénhidrát

    96.1g
  • Fehérje

    31.8g