Túrós-csokis kuglóf recept

2012-04-02
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A kuglóf nem csak karácsonykor jó, hanem egész évben kiváló finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 25 dkg túró (jó minőségű)
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor (1 tk. szódabikarbóna)
  • 1 citrom
  • 3 evőkanál kakaópor
  • durvára darabolt dió
  • mazsola (kihagyható)

Elkészítése:

1. Először is habosra keverem a puha margarint a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval. Hozzákeverem a tojásokat, a túrót, a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Együtt még habosítom, majd fokozatosan hozzákeverem a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül durvára vágott diót és rumban áztatott mazsolát teszek hozzá.

2. Egy kivajazott, lisztezett kuglóf formába kanalazom a tésztát (azért kell kanalazni, mert elég sűrű a tészta). Mikor felét beleraktam megszórom kakaóporral és erre rakom a tészta másik felét.

3. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm mikor jó. Az én sütőformám 28 cm átmérőjű, természetesen ha kisebb formába rakjuk magasabb lesz a tészta, de viszont tovább kell sütni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.1 / 5)

3.1 5 8
Értékeld a receptet!

8 személy értékelt

6 996 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Vérnarancsos kuglóf

  • Mini narancsos kuglóf

  • Sütőtökös kuglóf

  • Mazsolás kuglóf