Gombás lecsó lecsókolbásszal
2014-02-04- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A feleségem jött haza Münchenből és hazaúton leadta rendelését, hogy csináljak egy nagy adag lecsót, de kikötötte, hogy ne legyen csípős. Elkészítettem. :)
Ezeket szerezd be:
- 1 kg lecsópaprika
- 0.5 kg paradicsom
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- 0.5 kg lecsókolbász
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 200 g szalonna (császár)
- olívaolaj
1. Lépés
A hagymát, paradicsomot, gombát aprítom, a paprikát, a kolbászt karikára, a szalonnát kockára vágom.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, a paprikát.
3. Lépés
Később a paradicsomot, végül a gombát is beleteszem. A legvégén pedig a kolbászt is belevágom.
4. Lépés
Készre főzöm, friss kenyérrel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 355 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
878 kcal -
Zsír
64,4 g -
Koleszterin
160 mg -
Szénhidrát
27,4 g -
Cukor
13,6 g -
Fehérje
48,8 g