Gombás lecsó lecsókolbásszal

2014-02-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A feleségem jött haza Münchenből és hazaúton leadta rendelését, hogy csináljak egy nagy adag lecsót, de kikötötte, hogy ne legyen csípős. Elkészítettem. :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg lecsópaprika
  • 0.5 kg paradicsom
  • 2 db nagyobb vöröshagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 0.5 kg lecsókolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 200 g szalonna (császár)
  • olívaolaj

1. Lépés

A hagymát, paradicsomot, gombát aprítom, a paprikát, a kolbászt karikára, a szalonnát kockára vágom.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, a paprikát.

3. Lépés

Később a paradicsomot, végül a gombát is beleteszem. A legvégén pedig a kolbászt is belevágom.

4. Lépés

Készre főzöm, friss kenyérrel tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 355 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    878 kcal
  • Zsír

    64,4 g
  • Koleszterin

    160 mg
  • Szénhidrát

    27,4 g
  • Cukor

    13,6 g
  • Fehérje

    48,8 g