Bazsalikomos grill csirke spenót salátával

2012-07-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Újra itt a hétvége, mivel jó idő van, ezért a grillezni vágyóknak egy újabb recepttel készülünk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 kicsontozott csikemell
  • 1 csomag bébi spenót
  • 1 nagy lilahagyma
  • 1 édes piros kaliforniai paprika
  • 1,5 csésze szeletelt paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 tk oregánó
  • 1 teáskanál fokhagyma, zúzott
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

1. Lépés

Keverjük össze a pác összetevői – a citromlevet, az oreganót, a fokhagymapürét, a sót, a fekete borsot és öntsük a csirkére, hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább két óra, de inkább 4-6 óra vagy annál hosszabb ideig. Minél tovább, annál jobban éreződnek sülés után a fűszerek.

2. Lépés

Melegítsük elő a beltéri vagy kültéri grillezőnket. Amikor forró a grill, fektessük a rácsra a csirkéket és egyszerűen süssük meg mindkét oldalát. Sülés közben meglocsolhatjuk a pácolás során megmaradt lével. Süssük, amíg szépen megpirulnak.

3. Lépés

Osszuk spenótot, a hagymát, a sárgarépát, a paradicsomot és paprikát 4 tányérra. Helyezzük rá a csirkét, majd öntsük le kedvenc szószunkkal. (Én bazsalikomossal szoktam.)

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 481 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grillezett bajor virsli sörmustárral

  • Rablóhús recept

  • Joghurtos-curry-s grillezett csirke

  • Mangós grill csirke recept

  • Thai grill csirke recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    183,1 kcal
  • Zsír

    8,1 g
  • Fehérje

    17,5 g
  • Szénhidrát

    11,7 g

Comments are closed.