Bazsalikomos grill csirke spenót salátával
2012-07-28- Típus: Grill hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Újra itt a hétvége, mivel jó idő van, ezért a grillezni vágyóknak egy újabb recepttel készülünk.
Ezeket szerezd be:
- 4 kicsontozott csikemell
- 1 csomag bébi spenót
- 1 nagy lilahagyma
- 1 édes piros kaliforniai paprika
- 1,5 csésze szeletelt paradicsom
- 1 sárgarépa
- A páchoz:
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 tk oregánó
- 1 teáskanál fokhagyma, zúzott
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
1. Lépés
Keverjük össze a pác összetevői – a citromlevet, az oreganót, a fokhagymapürét, a sót, a fekete borsot és öntsük a csirkére, hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább két óra, de inkább 4-6 óra vagy annál hosszabb ideig. Minél tovább, annál jobban éreződnek sülés után a fűszerek.
2. Lépés
Melegítsük elő a beltéri vagy kültéri grillezőnket. Amikor forró a grill, fektessük a rácsra a csirkéket és egyszerűen süssük meg mindkét oldalát. Sülés közben meglocsolhatjuk a pácolás során megmaradt lével. Süssük, amíg szépen megpirulnak.
3. Lépés
Osszuk spenótot, a hagymát, a sárgarépát, a paradicsomot és paprikát 4 tányérra. Helyezzük rá a csirkét, majd öntsük le kedvenc szószunkkal. (Én bazsalikomossal szoktam.)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 481 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
183,1 kcal -
Zsír
8,1 g -
Fehérje
17,5 g -
Szénhidrát
11,7 g