Rablóhús recept

2014-11-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Ráuntunk a rántott húsra. Valami mást szerettünk volna. Nagyon finom és laktató étel.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 50 dkg csirkemell
  • 4-5 fej lilahagyma
  • 50 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4-5 szem burgonya
  • 1 szál füstölt kolbász

1. Lépés

A tarját és a csirkemellet előző nap kockára vágtam és mézes-ketchupos szószban érleltem.
Sütés előtt minden hozzávalót kb. egyforma darabokra vágtam, a kolbászt felkarikáztam a lilahagymát pedig negyedekre vágtam.

2. Lépés

Hurkapálcikára felszurkáltam őket. Kezdtem a hússal és utána tetszőleges lehet variálni a hozzávalókat. A végén hús legyen. Olajjal kikent tepsibe sorakoztattam őket és a megmaradt hozzávalót pedig melléraktam.

3. Lépés

Lehet negyedekre vágott burgonyát is mellé rakni, így egyszerre készül a köret is meg a hús is.
A tepsit alufóliával letakartam és kb 1 órát puhult a hús .Ha már puha leveszem a fóliát és pirítom még egy kicsit.

Lehet variálni bármilyen hozzávalóval csak egyre figyeljünk, hogy egy pálcikára csak egyfajta hús kerüljön.

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 126 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grillezett bajor virsli sörmustárral

  • Joghurtos-curry-s grillezett csirke

  • Bazsalikomos grill csirke spenót salátával

  • Mangós grill csirke recept

  • Thai grill csirke recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,388 kcal
  • Zsír

    68.4g
  • Szénhidrát

    56.4g
  • Fehérje

    129.5g
  • Koleszterin

    357mg
  • Cukor

    8.9g