Trüffel golyócskák

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezeket szerezd be:

  • 2 tábla keserű csoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • fahéj
  • kakaópor
  • Apróra vágott dió
  • Apróra vágott mandula

Elkészítés:

1. A csokoládét vágjuk vagy törjük kis darabokra, majd egy főző üst segítségével olvasszuk meg. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a tejszínt és szépen lassan keverjük össze. Adjunk hozzá egy kis fahéjat és a vanília kivonatot. Amikor krémes lett, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni és helyezzük két órára a hűtőbe.

2. Kihűlés után vegyük ki a krémet és egy kiskanál segítségével kanalazzunk ki belőle egy darabot, majd a tenyerünkben alakítsuk golyó formájúra. Ezt a műveletet gyorsan kell csinálni, mert a csokikrém különben felolvad a kezünkben. A kis golyókat helyezzük egy zsírpapírral kibélelt tálcára. Csináljunk golyókat a krémből, ameddig el nem fogy, mikor végeztünk, tegyük a tálat egy éjszakán át a hőtűszekrénybe.

3. Másnap, mikor a golyók megszilárdultak forgassuk bele ízlés szerint kakaóporba, fahéjba, darált mandulába vagy dióba.

Ebből a receptből körülbelül 30-40 db golyócska lesz mérettől függően.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,578 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokoládés-narancsos trüffel

  • Mentás chilis trüffel

  • Krémes trüffel golyók

  • Csokoládé trüffel golyók