Grillezett bajor virsli sörmustárral

2015-07-29
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez egy egyszerű, de nagyon kedvelt étel (Bayerischer Weisswurst) a bajoroknál, s nem csak a Münchner Oktoberfest alkalmával.

Ezeket szerezd be:

  • 250 g virsli (fehér bajorvirsli/kolbász, bayerischer Weisswurst)
  • 1 db császárzsemle
  • 2 evőkanál mustár
  • 0.5 szál petrezselyem

1. lépés

A bajor virslit megszurkálom, kevés olajon meggrillezem (sütöm), egy tányérra teszem.

2. lépés

Adok mellé egy kanál mustárt, petrezselyemlevelet, s egy császárzsemlét. (Még menőbb sóspereccel, de az most nem volt itthon.)

TIPP: A bajorok egyik legkedveltebb sörét – a Löwenbnräu-t – iszom hozzá, s máris Münchenben képzelem magam.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 419 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rablóhús recept

  • Joghurtos-curry-s grillezett csirke

  • Bazsalikomos grill csirke spenót salátával

  • Mangós grill csirke recept

  • Thai grill csirke recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1120 kcal
  • Zsír

    79,8 g
  • Koleszterin

    210 mg
  • Szénhidrát

    37,9 g
  • Cukor

    2,5 g
  • Fehérje

    59,8 g