Grillezett bajor virsli sörmustárral
2015-07-29- Típus: Grill hús receptek
- Nemzetiség: Német
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez egy egyszerű, de nagyon kedvelt étel (Bayerischer Weisswurst) a bajoroknál, s nem csak a Münchner Oktoberfest alkalmával.
Ezeket szerezd be:
- 250 g virsli (fehér bajorvirsli/kolbász, bayerischer Weisswurst)
- 1 db császárzsemle
- 2 evőkanál mustár
- 0.5 szál petrezselyem
1. lépés
A bajor virslit megszurkálom, kevés olajon meggrillezem (sütöm), egy tányérra teszem.
2. lépés
Adok mellé egy kanál mustárt, petrezselyemlevelet, s egy császárzsemlét. (Még menőbb sóspereccel, de az most nem volt itthon.)
TIPP: A bajorok egyik legkedveltebb sörét – a Löwenbnräu-t – iszom hozzá, s máris Münchenben képzelem magam.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 620 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1120 kcal -
Zsír
79,8 g -
Koleszterin
210 mg -
Szénhidrát
37,9 g -
Cukor
2,5 g -
Fehérje
59,8 g