Bazsalikomos saláta öntet
2012-04-02- Típus: Saláta öntet
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Egy kis extra bazsalikom nő a kertben? Itt egy gyors és egyszerű szósz, amelyik segítségével nem csak a salátát tehetjük ínycsiklandóvá, hanem megfelelő szósz halakhoz, csirke ételekhez, burgonyához, paradicsommal.
Ezeket szerezd be:
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 mogyoróhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 csésze apróra vágott bazsalikom
- 1/4 csésze fehér borecet
- 3/4 csésze olívaolaj
Elkészítés
1, Helyezzük a sót, a cukrot, a mustárt, a mogyoróhagymát és bazsalikomot egy turmixgépbe. Keverjük jól össze. Kaparjuk le a turmixgép oldalát egy spatula segítségével. Adjuk hozzá az ecetet és keverjük újra.
2. Kapcsoljuk be a turmixgépet a legalacsonyabb fokozatra és vegyük le a kupakot a közepén. Lassan öntsük bele az olívaolajat. Ha kicsit fröccsköl, akkor próbáljuk nem összekenni az egész konyhát.
3. Amikor teljesen homogénre kevertük a szószt, kapcsoljuk ki a turmixgépet, majd kaparjuk le az oldalát még egyszer.
Az így elkészített szószt fedve tárolhatjuk a hűtőben egy hétig.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
8 715 megtekintés