Bazsalikomos saláta öntet

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy kis extra bazsalikom nő a kertben? Itt egy gyors és egyszerű szósz, amelyik segítségével nem csak a salátát tehetjük ínycsiklandóvá, hanem megfelelő szósz halakhoz, csirke ételekhez, burgonyához, paradicsommal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 csésze apróra vágott bazsalikom
  • 1/4 csésze fehér borecet
  • 3/4 csésze olívaolaj

Elkészítés

1, Helyezzük a sót, a cukrot, a mustárt, a mogyoróhagymát és bazsalikomot egy turmixgépbe. Keverjük jól össze. Kaparjuk le a turmixgép oldalát egy spatula segítségével. Adjuk hozzá az ecetet és keverjük újra.

2. Kapcsoljuk be a turmixgépet a legalacsonyabb fokozatra és vegyük le a kupakot a közepén. Lassan öntsük bele az olívaolajat. Ha kicsit fröccsköl, akkor próbáljuk nem összekenni az egész konyhát.

3. Amikor teljesen homogénre kevertük a szószt, kapcsoljuk ki a turmixgépet, majd kaparjuk le az oldalát még egyszer.

Az így elkészített szószt fedve tárolhatjuk a hűtőben egy hétig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 419 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Besamelmártás

  • Uborkás saláta öntet

  • Cézár saláta öntet

  • Görög tzatziki

  • Joghurtos saláta öntet