Baconös-fokhagymás penne
2014-11-21- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ez már így is egy igazi olasz pasta lenne, de még tekertem rajta. A zöld színt a mángold, az újhagyma zöldje, a zeller és a petrezselyem adja, a fehéret a mozzarella, a pirosat pedig a paradicsom és a chili. Ezzel összeállt a tricolor.
Ezeket szerezd be:
- 5 szelet bacon
- 3 szelet füstölt szalonna
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 6 levél mángold
- 0.5 marék petrezselyem
- 1 szál zeller
- 5 db újhagyma zöldje
- 10 dkg mini mozzarella
- 10 db koktélparadicsom
- 2 db chilipaprika
- 1 teáskanál kapribogyó
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1 teáskanál pesto (fokhagymás-chilis)
- olívaolaj
- 25 dkg tészta (penne)
1. Lépés
A bacont, a szalonnát, s a mángoldot szeletelem, a fokhagymát, zellert, petrezselymet aprítom, a chilit karikára vágom.
2. Lépés
A tésztát felteszem főni.
3. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnákat, a fokhagymát, s a chilit, ráteszem a mángoldot, újhagyma zöldjét, kicsit megfonnyasztom.
4. Lépés
Hozzáadom a leszűrt tésztát, mozzarellát, paradicsomot, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.
5. Lépés
Tálaláskor szórok még rá kapribogyót, díszítem chilivel és petrezselyemmel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 815 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
791 kcal -
Zsír
38,1 g -
Koleszterin
135 mg -
Szénhidrát
72,2 g -
Cukor
12,7 g -
Fehérje
44,4 g