Mogyoróvajas cookie

2013-05-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az amerikaiak egyik kedvenc csemegéje a mogyoróvaj, bevallom, én is nagy rajongója vagyok a finom sós krémnek. Itthon több fajtát is kapni. Mi lenne, ha sütemény elkészítésére használnánk?

Ezeket szerezd be:

  • 125 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 280 g mogyoróvaj
  • 180 g barna cukor
  • 125 g vaj
  • 1,5 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • fél citrom leve és héja
  • csipet só
  • Egyéb:
  • tört csokoládé, mogyoró, dió, mazsola

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd az összes többi hozzávalót egy botmixerrel simára keverjük, és végül beleszitáljuk a lisztes keveréket.

2. lépés

A tésztába ízlés szerint forgathatunk csokoládét, mazsolát, mandulát, tört diót, de még mákkal is iszonyatosan finom. A sütőpapírra egy evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztából, egy villával kicsit lenyomkodjuk a tetejét, majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Sütőből való kivétel után még hagyjuk hűlni a tepsiben, pár perc múlva könnyen eltávolítható a sütőpapírról. Tejbe vagy kávéba mártogatva kiváló!

Egy zárható dobozban tovább is eláll.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,487 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Gyömbéres korong

  • Fehér csokis cookie recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    730 kcal
  • Zsír

    46.4g
  • Szénhidrát

    67.9g
  • Fehérje

    16.4g