Mogyoróvajas cookie
2013-05-12- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 12 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az amerikaiak egyik kedvenc csemegéje a mogyoróvaj, bevallom, én is nagy rajongója vagyok a finom sós krémnek. Itthon több fajtát is kapni. Mi lenne, ha sütemény elkészítésére használnánk?
Ezeket szerezd be:
- 125 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 280 g mogyoróvaj
- 180 g barna cukor
- 125 g vaj
- 1,5 evőkanál méz
- 1 tojás
- 1 tk vanília aroma
- fél citrom leve és héja
- csipet só
- Egyéb:
- tört csokoládé, mogyoró, dió, mazsola
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd az összes többi hozzávalót egy botmixerrel simára keverjük, és végül beleszitáljuk a lisztes keveréket.
2. lépés
A tésztába ízlés szerint forgathatunk csokoládét, mazsolát, mandulát, tört diót, de még mákkal is iszonyatosan finom. A sütőpapírra egy evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztából, egy villával kicsit lenyomkodjuk a tetejét, majd 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Sütőből való kivétel után még hagyjuk hűlni a tepsiben, pár perc múlva könnyen eltávolítható a sütőpapírról. Tejbe vagy kávéba mártogatva kiváló!
Egy zárható dobozban tovább is eláll.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 003 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
730 kcal -
Zsír
46.4g -
Szénhidrát
67.9g -
Fehérje
16.4g