Tiramisu torta Henitől
2014-11-24- Típus: Különleges torták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 10
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 2:30 p
Nagyon kedvelt desszert nálunk a tiramisu, egyszer egy születésnap alkalmából torta formájában is megvalósítottam.
Ezeket szerezd be:
- Piskótához:
- 6 db tojás
- 8 evőkanál víz
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- Sütésnél a forma kikenéséhez: 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt (24-26cm-es formához)
- A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 7 dkg cukor
- 500 g mascarpone
- 3 dl tejszín
- 6 dkg porcukor
- 15 g zselatin
- Töltelék + dísz:
- 500 g babapiskóta
- 3 dl kávé
- 2 evőkanál cukor
- kakaópor
1. Lépés
Piskóta:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba a fehérjét és a sárgáját. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vizet, összekeverjük. A lisztet az átszitált sütőport, is belekeverjük.
2. Lépés
Majd a kemény tojásnak felvert fehérjét is hozzáadjuk. Óvatosan forgassuk bele, nehogy összetörjük, margarinnal kikent, lisztezett tepsiben elterítjük, a széleit kissé felhúzzuk a formára és megsütjük 180°C-ra előmelegített sütőben.
3. Lépés
Krém: A tojások sárgáját a cukorral vízgőz felett habosra keverjük. Még melegen hozzáadjuk a 2-3 kanál vízben feloldott zselatint és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a marscaponét és a porcukorral habbá vert tejszínt.
4. Lépés
Összeállítás: A piskótát félbe vágjuk, kicsit meglocsoljuk az alsó réteget kávéval. Megkenjük egy réteg krémmel.
A babapiskótákat megmártjuk a kihűlt kávéban és rápakoljuk a krémes rétegre egymásmellé illesztve. Erre is jön egy adag krém.
5. Lépés
Rárakjuk a piskóta másik felét és rákenjük a maradék krémet (és az oldalára is). Meghintjük a tetejét kakaóporral és végül a maradék babapiskótát a torta oldalára illesztjük.
Fogyasztás előtt célszerű legalább egy órára hűtőben tárolni, hogy megpuhuljanak a babapiskóták.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 659 megtekintés