Trujillói lencseleves
2013-04-10- Típus: Diétás levesek, Karcsúsító ételek, Lencseleves receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:20 p
A lencseleves az egyik kedvencem, iskolában is folyamatosan álltam sorba repetáért. Trujilló egy spanyol kisváros, ahol ezt a finomságot a következőképpen készítik el:
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Lencse
- 4 db Krumpli
- 10 dkg Rizs
- 2 db Vöröshagyma
- 1 db Húsleveskocka
- 2 db Babérlevél
- Olaj
- Só
1. lépés
Az előző este beáztatott lencsét beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, babérlevelet, felöntjük enyhe sós vízzel és feltesszük főni.
2. lépés
Ha lencse megfőtt, akkor leszűrjük, de a főzőlevét félretesszük. A főzővizet visszaöntjük a lábasba, beletesszük a kockákra vágott krumplit, rizst és ízlés szerint sózzuk még. Szépen közepes lángon addig főzzük, míg minden puhára nem fő.
3. lépés
A leszűrt lencsét pürésítjük (én vágókéses turmixban kicsit átforgatom), majd hozzáadjuk a leveshez a lencsepürét. Utolsó lépésként beledobjuk a húsleveskockát, jó alaposan átkeverjük és körülbelül 15-20 perc után lekapcsoljuk.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
2 666 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
425 kcal -
Összes Zsír
4,4 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
76,2 g -
Cukor
4,2 g -
Fehérje
20,2 g