Trujillói lencseleves

2013-04-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

A lencseleves az egyik kedvencem, iskolában is folyamatosan álltam sorba repetáért. Trujilló egy spanyol kisváros, ahol ezt a finomságot a következőképpen készítik el:

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Lencse
  • 4 db Krumpli
  • 10 dkg Rizs
  • 2 db Vöröshagyma
  • 1 db Húsleveskocka
  • 2 db Babérlevél
  • Olaj

1. lépés

Az előző este beáztatott lencsét beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, babérlevelet, felöntjük enyhe sós vízzel és feltesszük főni.

2. lépés

Ha lencse megfőtt, akkor leszűrjük, de a főzőlevét félretesszük. A főzővizet visszaöntjük a lábasba, beletesszük a kockákra vágott krumplit, rizst és ízlés szerint sózzuk még. Szépen közepes lángon addig főzzük, míg minden puhára nem fő.

3. lépés

A leszűrt lencsét pürésítjük (én vágókéses turmixban kicsit átforgatom), majd hozzáadjuk a leveshez a lencsepürét. Utolsó lépésként beledobjuk a húsleveskockát, jó alaposan átkeverjük és körülbelül 15-20 perc után lekapcsoljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 130 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Újévi vörösboros lencseleves

  • Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával és kolbásszal

  • Vörös lencse leves

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    425 kcal
  • Összes Zsír

    4,4 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    76,2 g
  • Cukor

    4,2 g
  • Fehérje

    20,2 g