Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával
2017-06-27- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 14 perc
- Elkészítés: 29 perc
Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Penne tészta
- 1 ek Olívaolaj
- 1 db Újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd Fokhagyma
- 5 dkg Bacon szalonna (darabolt)
- 15 dkg Spenót
- 15 dkg Mozzarella
- 3 közepes db Paradicsom
- 10 dkg Olívabogyó (6 evőkanál szeletelt)
- 2 szál Rozmaring
- 4 szál Kakukkfű
- 0.5 db Citrom
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Oregánó
1. lépés
A tészta főzővízét felteszem. Sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.
2. lépés
Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, majd a hagymákat aprítom, és azt is a serpenyőbe rakom.
3. lépés
Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom.
4. lépés
A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a nyolcadolt paradicsomokat és az olívabogyókat.
5. lépés
Fűszerezem, belefacsarom a citromot.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
1 926 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
924,2 kcal -
Zsír
41,9 g -
Koleszterin
68 mg -
Szénhidrát
91,4 g -
Cukor
8 g -
Fehérje
53,2 g