Penne baconnal, spenóttal és mozzarellával

2017-06-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 14 perc
  • Elkészítés: 29 perc

Bár nem vagyok nagy spenót rajongó, párolva szívesen megeszem. Most egy tésztás ételt készítettem, sok fokhagymával.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Penne tészta
  • 1 ek Olívaolaj
  • 1 db Újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 5 dkg Bacon szalonna (darabolt)
  • 15 dkg Spenót
  • 15 dkg Mozzarella
  • 3 közepes db Paradicsom
  • 10 dkg Olívabogyó (6 evőkanál szeletelt)
  • 2 szál Rozmaring
  • 4 szál Kakukkfű
  • 0.5 db Citrom
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Oregánó

1. lépés

A tészta főzővízét felteszem. Sózom. Amikor már forr, beleteszem a tésztát.

2. lépés

Közben egy serpenyőben kevés olajon a bacont megpirítom, majd a hagymákat aprítom, és azt is a serpenyőbe rakom.

3. lépés

Kis idő elteltével a spenótot is hozzáadom.

4. lépés

A citromból levágok egy szeletet. A serpenyőbe beleteszem a nyolcadolt paradicsomokat és az olívabogyókat.

5. lépés

Fűszerezem, belefacsarom a citromot.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

219 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Penne baconös-tejfölös szószban

  • Sajtos húsos penne tészta

  • Baconös-fokhagymás penne

  • Bolognai penne recept

  • Csirkés-spenótos rakott penne

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    924,2 kcal
  • Zsír

    41,9 g
  • Koleszterin

    68 mg
  • Szénhidrát

    91,4 g
  • Cukor

    8 g
  • Fehérje

    53,2 g