Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

2017-03-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

It’s spárga-time! No, jó. Tudom, hogy a spárga asparagus angolul, de ez olyan jópofa volt.

Ezeket szerezd be:

  • 8 db Fehér spárga
  • 4 db Zöld spárga
  • 4 szelet Bacon szalonna
  • 4 szelet Füstölt sajt
  • 6 közepes db Újkrumpli
  • 3 közepes db Paradicsom
  • 2 szál Rozmaring
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 csipet Cukor
  • 2 csipet Bors
  • 2 ek Majonéz
  • 2 ek Olívaolaj

1. lépés

A krumplikat megsikálom, a spárgák végeit levágom, a fehér spárgát meghámozom.

2. lépés

A krumplit sós vízben előfőzöm, majd szórok bele cukrot, s beleteszem a spárgát is. Összesen 15 percig főzöm.

3. lépés

Két fehér spárgát, s egy zöld spárgát betekerem a baconnal és a sajttal, s beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a krumplikat és a paradicsomot, locsolok rá kevés olívaolajat.

4. lépés

Sózom, borsozom, rájuk fektetem a rozmaringokat, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben 16 percig sütöm. Ezután még 5 percig grillezem 200 °C fokon.

5. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra két köteg spárgát, 3 db krumplit, s egy paradicsomot. Kanalazok rá majonézt. Díszítem egy rozmaringággal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

438 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Baconba tekert spárga újkrumplival

  • Baconba tekert sült kukorica

  • Spárga baconnel és kaprigyümölcsös sajtszósszal

  • Baconba tekert spárga krumplival és gombával

  • Sajtos-baconos masni

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    820 kcal
  • Zsír

    52,1 g
  • Koleszterin

    83,2 mg
  • Szénhidrát

    63,9 g
  • Cukor

    10,7 g
  • Fehérje

    28,6 g