Baconba tekert spárga újkrumplival

2014-05-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A spárgaszezon is véges, ezért ki kell még élvezni ezt a finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • 10 db fehérspárga
  • 11 szelet bacon
  • 1 pohár tejföl
  • majonéz (ízlés szerint)
  • mustár (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • 2-3 evőkanál fehérbor
  • citromos olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db újkrumpli
  • 1 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1-2 szál petrezselyem
  • kapor (ízlés szerint)

1. Lépés

A spárgát megpucolom, fás végüket levágom. A krumplikat megkapirgálom, s felteszem őket főni.

2. Lépés

A spárgákat 8 perc után kiveszem.

3. Lépés

Amikor már nem forró, a spárgákat kettesével betekerem a baconba, mindegyik kötegre két szelet kerül, s beteszem egy serpenyőbe, melybe olajat locsoltam.

4. Lépés

A krumplikat mellérakom, tetejükön egy kis baconnal, fűszerezem, s beteszem a 180 ºC fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.

5. Lépés

A végén kis időre átállítom grill fokozatra.

6. Lépés

Közben elkészítem a szószt. A tejfölhöz keverem a majonézt, mustárt, fűszerezem, facsarok bele citromot, öntök bele kevés bort, citromos olajat, beleteszem az aprított fokhagymát, egy kevés aprított petrezselymet és kaprot.

7. Lépés

Tálaláskor a tányérra locsolok a szószból, elrendezem a spárgát és a krumplit, vágok rá petrezselymet, a spárgára locsolok még szószt, s díszítem paradicsommal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 669 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

  • Baconba tekert sült kukorica

  • Spárga baconnel és kaprigyümölcsös sajtszósszal

  • Baconba tekert spárga krumplival és gombával

  • Sajtos-baconos masni

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    910 kcal
  • Zsír

    54,2 g
  • Koleszterin

    89 mg
  • Szénhidrát

    74,9 g
  • Cukor

    7,4 g
  • Fehérje

    33,2 g