Baconba tekert spárga újkrumplival
2014-05-20- Típus: Baconös falatkák
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
A spárgaszezon is véges, ezért ki kell még élvezni ezt a finomságot.
Ezeket szerezd be:
- 10 db fehérspárga
- 11 szelet bacon
- 1 pohár tejföl
- majonéz (ízlés szerint)
- mustár (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- 2-3 evőkanál fehérbor
- citromos olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db újkrumpli
- 1 db paradicsom
- olívaolaj
- 1-2 szál petrezselyem
- kapor (ízlés szerint)
1. Lépés
A spárgát megpucolom, fás végüket levágom. A krumplikat megkapirgálom, s felteszem őket főni.
2. Lépés
A spárgákat 8 perc után kiveszem.
3. Lépés
Amikor már nem forró, a spárgákat kettesével betekerem a baconba, mindegyik kötegre két szelet kerül, s beteszem egy serpenyőbe, melybe olajat locsoltam.
4. Lépés
A krumplikat mellérakom, tetejükön egy kis baconnal, fűszerezem, s beteszem a 180 ºC fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.
5. Lépés
A végén kis időre átállítom grill fokozatra.
6. Lépés
Közben elkészítem a szószt. A tejfölhöz keverem a majonézt, mustárt, fűszerezem, facsarok bele citromot, öntök bele kevés bort, citromos olajat, beleteszem az aprított fokhagymát, egy kevés aprított petrezselymet és kaprot.
7. Lépés
Tálaláskor a tányérra locsolok a szószból, elrendezem a spárgát és a krumplit, vágok rá petrezselymet, a spárgára locsolok még szószt, s díszítem paradicsommal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 669 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
910 kcal -
Zsír
54,2 g -
Koleszterin
89 mg -
Szénhidrát
74,9 g -
Cukor
7,4 g -
Fehérje
33,2 g