Jóság szelet
2014-03-26- Típus: Leveles finomságok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 55 perc
A leveles tészta kedvelőknek egy habos, meggyes finomság. :)
Ezeket szerezd be:
- 500 g leveles tészta
- Meggykrém:
- 1 üveg meggybefőtt
- 8 ek. búzadara
- 3 ek. cukor
- Vaníliás krém:
- 8 dl tej
- 2 cs. vaníliás puding
- 3 ek. cukor
- 8 dkg vaj/margarin
- Tetejére:
- 500 ml tejszín (meggle cukrászhabot ajánlok)
- 2 cs. habfix
1. Lépés
A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen.
Ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re), majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc alatt, kb. 175°C-on.
2. Lépés
A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez, a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
3. Lépés
A meggyet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezt a krémet, még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takarék lángon.
Langyosra hűtjük.
4. Lépés
A margarint kikeverjük és a krémhez adjuk.
A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt a habfixszel felverjük és rásimítjuk a vaníliás krémre.
5. Lépés
A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal.
Porcukorral megszórjuk.
Hűtőben pihentetjük! Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető :)
Értékelések
(3 / 5)
4 személy értékelt
5 434 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
881 kcal -
Zsír
52g -
Szénhidrát
91.4g -
Fehérje
9.9g -
Koleszterin
79mg -
Cukor
55g