Jóság szelet

2014-03-26
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 55 perc

A leveles tészta kedvelőknek egy habos, meggyes finomság. :)

Ezeket szerezd be:

  • 500 g leveles tészta
  • Meggykrém:
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 ek. búzadara
  • 3 ek. cukor
  • Vaníliás krém:
  • 8 dl tej
  • 2 cs. vaníliás puding
  • 3 ek. cukor
  • 8 dkg vaj/margarin
  • Tetejére:
  • 500 ml tejszín (meggle cukrászhabot ajánlok)
  • 2 cs. habfix

1. Lépés

A tésztát kiolvasztjuk, hogy nyújtható legyen.
Ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik felét téglalap formára (25*35 cm-es re), majd egy tepsi hátán aranyszínűre sütjük, pár perc alatt, kb. 175°C-on.

2. Lépés

A másikat is kinyújtjuk, kockákra vágjuk, úgy sütjük meg, az előzőek szerint.
A meggyes krémhez, a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.

3. Lépés

A meggyet apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
Ezt a krémet, még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral, sűrűn kevergetve, takarék lángon.
Langyosra hűtjük.

4. Lépés

A margarint kikeverjük és a krémhez adjuk.
A vaníliás krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt a habfixszel felverjük és rásimítjuk a vaníliás krémre.

5. Lépés

A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappokkal.
Porcukorral megszórjuk.
Hűtőben pihentetjük! Másnap az igazi, akkora szépen összeáll, könnyeben szeletelhető :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(3 / 5)

3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 434 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Leveles tésztás, fügelekváros rizstorta őzgerincben

  • Leveles tészta házilag

  • Virsli leveles tésztában sütve

  • Leveles fahéjas csiga

  • Almarózsa recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    881 kcal
  • Zsír

    52g
  • Szénhidrát

    91.4g
  • Fehérje

    9.9g
  • Koleszterin

    79mg
  • Cukor

    55g