Göngyölt csirkemell burgonya lepénnyel, zöldséggel

2014-01-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy könnyű ebédre ideális a következő göngyölt csirkemell recept. Tulajdonképpen bármilyen körettel készíthetjük.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagyobb csirkemell
  • 1 csomag bacon
  • 1 fej lilahagyma
  • feta sajt
  • 1 db tejföl
  • reszelt karaván sajt
  • só, bors, sült csirke fűszer keverék
  • olívaolaj

1. Lépés

A filézett csirkemellet szeleteljük és óvatosan kiklopfoljuk enyhén sréhen, hogy növeljük a terjedelmét. Sózzuk, borsozzuk, de finoman, mert a feta sajt is sós.

2. Lépés

A lilahagymát apróra vágjuk, olíva olajban lepirítjuk, bele tesszük a kockára vágott bacont (csak a felét használjuk most) és tovább pirítjuk. Ha kihűlt, adagoljuk bele a fetasajtot és dolgozzuk krémesre. Evvel töltjük a csirkemellet, amit feltekerünk, majd a megmaradt baconnal becsavarjuk.

3. Lépés

Tejföllel megkenem, a végén reszelt sajtba forgatom. Jénaiba teszem, pici vízzel és olíva olajjal meglocsolom, alufóliával befedem és megsütöm 160 fokon 30 perc alatt, hogy megpiruljon + 10 percig hagyom a sütőben.

Nem mindegy mit eszünk :) Nézz körbe a Felfal-lak-ban.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

1,722 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    484 kcal
  • Zsír

    36.7g
  • Szénhidrát

    6.2g
  • Fehérje

    31.4g
  • Koleszterin

    126mg
  • Cukor

    2.9g