Szalonnás paprikás krumpli lecsó
2013-06-15- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
A lecsó az egyik kedvenc egytálételem. Ki ne szeretné a kicsit csípős, magyaros ízeket?
Ezeket szerezd be:
- 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
- 1 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- libazsír
- 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
- 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
- 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
- só, bors
- őrölt csípős paprika
- őrölt kömény
- Erős Pista
- tejföl
1. lépés
A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.
2. lépés
A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.
Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit. Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel.
3. lépés
Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát. Tejfölös salátával fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 565 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
689 kcal -
Zsír
17.1g -
Szénhidrát
112.7g -
Fehérje
24.4g