Szalonnás paprikás krumpli lecsó

2013-06-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A lecsó az egyik kedvenc egytálételem. Ki ne szeretné a kicsit csípős, magyaros ízeket?

Ezeket szerezd be:

  • 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
  • 1 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • libazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
  • 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
  • 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
  • só, bors
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt kömény
  • Erős Pista
  • tejföl

1. lépés

A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.

2. lépés

A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.
Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit. Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel.

3. lépés

Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat. Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát. Tejfölös salátával fogyasztom.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 565 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    689 kcal
  • Zsír

    17.1g
  • Szénhidrát

    112.7g
  • Fehérje

    24.4g