Hagymalecsó
2012-11-26- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egyik régi gyerekkori recept, olcsó, hamar megvan és nagyon laktató. Mi kell még?
Ezeket szerezd be:
- 6 nagy fej vöröshagyma
- 4 dl házi paradicsomlé
- só, cukor ízlés szerint
- 3 evőkanál olaj
1. lépés
A hagymákat felszeleteljük, majd kevéske olajon, sóval elkezdjük lassú tűzön párolni. Legjobb, ha lefedjük, akkor gyorsabban elkészül.
2. lépés
Ezután levesszük a spejz polcáról a nagymama paradicsomlevét, majd hozzáöntjük. Használhatunk bolti paradicsompürét is, csak véleményem szerint az nem lesz olyan finom. ;)
3. lépés
Ezután cukorral ízesítjük és addig főzzük, ameddig a hagyma teljesen megpuhul. Ha nagyon sűrű lenne, akkor önthetünk bele egy kis vizet, ha pedig túl híg, akkor pedig paradicsomsűrítményt keverjük el benne. Fontos, hogy kóstoljuk és szánk íze szerint ízesítsük, hogy mennyire cukrosan vagy sósan szeretjük.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 892 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
395 kcal -
Zsír
20.9g -
Szénhidrát
50.7g -
Fehérje
6.5g