Hagymalecsó

2012-11-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Egyik régi gyerekkori recept, olcsó, hamar megvan és nagyon laktató. Mi kell még?

Ezeket szerezd be:

  • 6 nagy fej vöröshagyma
  • 4 dl házi paradicsomlé
  • só, cukor ízlés szerint
  • 3 evőkanál olaj

1. lépés

A hagymákat felszeleteljük, majd kevéske olajon, sóval elkezdjük lassú tűzön párolni. Legjobb, ha lefedjük, akkor gyorsabban elkészül.

2. lépés

Ezután levesszük a spejz polcáról a nagymama paradicsomlevét, majd hozzáöntjük. Használhatunk bolti paradicsompürét is, csak véleményem szerint az nem lesz olyan finom. ;)

3. lépés

Ezután cukorral ízesítjük és addig főzzük, ameddig a hagyma teljesen megpuhul. Ha nagyon sűrű lenne, akkor önthetünk bele egy kis vizet, ha pedig túl híg, akkor pedig paradicsomsűrítményt keverjük el benne. Fontos, hogy kóstoljuk és szánk íze szerint ízesítsük, hogy mennyire cukrosan vagy sósan szeretjük.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 892 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    395 kcal
  • Zsír

    20.9g
  • Szénhidrát

    50.7g
  • Fehérje

    6.5g