Sajtleves zöld spárgával, fehérborral

2013-06-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ez a könnyű és krémes leves gyorsan meg van. Ha szeretjük a spárgát, akkor nekünk való!

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg trapista sajt
  • 6 síp zöld spárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • egy nagy kanál vaj
  • 4 dl tej
  • 1 dl fehér bor (Muskotály)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió

1. Lépés

A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.

2. Lépés

Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel, s a spárga főzővízével.. Fűszerezem. Beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt beleöntöm a bort.

3. Lépés

Tálaláskor ráteszem a spárga csúcsokat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom. Fehér bort iszom hozzá.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 115 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    672 kcal
  • Zsír

    50g
  • Szénhidrát

    15.3g
  • Fehérje

    32.4g