Paradicsomos káposzta

2012-09-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A paradicsomos káposztát egész életemben imádtam. Még az iskolában is repetáért álltam sorba. Többféleképpen tudjuk elkészíteni, most megosztok egy variációt.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg fejes Káposzta
  • 1 dl Paradicsomlé
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 1 db Zöldpaprika
  • 1 evőkanál Olaj
  • Bors
  • Késhegyni Pirospaprika
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • 1 evőkanál Liszt
  • Késhegyni Cukor

1. lépés

A csíkokra gyalult káposztát felengedjük paradicsomlével, majd sóval, borssal, köménnyel, cukorral és ételízesítővel fűszerezzük. Hozzáadjuk még a kicsi csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd az egészet jó puhára főzzük.

2. lépés

Egy másik edényben addig elkészítjük a rántást. A kicsi, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd megszórjuk liszttel, pirospaprikával. Utolsó áldásként hozzáadjuk a paradicsompürét és a paradicsomos főzelékhez adjuk. Jól összeforraljuk az egészet, és már tálalhatunk is.

 

fotó: izesetkek

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

7 027 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    238 kcal
  • Összes Zsír

    7,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    41,1 g
  • Cukor

    22 g
  • Fehérje

    7,7 g