Paradicsomos káposzta
2012-09-16- Típus: Keményítő nap, Paradicsomos káposzták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A paradicsomos káposztát egész életemben imádtam. Még az iskolában is repetáért álltam sorba. Többféleképpen tudjuk elkészíteni, most megosztok egy variációt.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg fejes Káposzta
- 1 dl Paradicsomlé
- 1 db Vöröshagyma
- 2 db Paradicsom
- 1 db Zöldpaprika
- 1 evőkanál Olaj
- Bors
- Só
- Késhegyni Pirospaprika
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 1 evőkanál Liszt
- Késhegyni Cukor
1. lépés
A csíkokra gyalult káposztát felengedjük paradicsomlével, majd sóval, borssal, köménnyel, cukorral és ételízesítővel fűszerezzük. Hozzáadjuk még a kicsi csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd az egészet jó puhára főzzük.
2. lépés
Egy másik edényben addig elkészítjük a rántást. A kicsi, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd megszórjuk liszttel, pirospaprikával. Utolsó áldásként hozzáadjuk a paradicsompürét és a paradicsomos főzelékhez adjuk. Jól összeforraljuk az egészet, és már tálalhatunk is.
fotó: izesetkek
Értékelések
(3.8 / 5)
4 személy értékelt
7 027 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
238 kcal -
Összes Zsír
7,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
41,1 g -
Cukor
22 g -
Fehérje
7,7 g