Zöldborsós krémmel töltött tojás
2013-04-21- Típus: Hidegtál, Töltött tojás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy igazán egyszerű recept a Kaszinó tojás mellé, ha hidegtálat készítenénk.
Ezeket szerezd be:
- 6 tojás
- 1 csésze fagyasztott zöldborsó
- 1,5 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl vagy joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- tengeri só
- 1 tk rozmaring
- 1 evőkanál paradicsompüré
- metélőhagyma
1. lépés
A tojásokat bő sós vízben keményre főzzük (forrás után 7-8 percig). A tojásokat ezután pucoljuk meg, majd mossuk át. Félbevágjuk őket, a sárgájukat kiszedjük és egy tálba gyűjtjük. A mirelit borsót gyorsan megpároljuk. Apróra vágjuk a fokhagymát, majd átpasszírozzuk.
2. lépés
Egy tálban keverjük össze: a tojás sárgákát, a borsót, a tejfölt, a majonézt és a fokhagymát. Tegyünk hozzá 2 csipet sót, és frissen őrölt borsot. Igény szerint egy kis chilit is, úgy pikánsabb lesz az íze. Keverjük a krémet egy botmixerrel simára. Ekkor jöhet hozzá egy evőkanál paradicsompüré. Dolgozzuk tovább. Amikor a krém szépen összeállt, vegyük elő a tojásokat és töltsük meg egy krémnyomóval. A tetejüket szórjuk meg fűszerekkel, metélőhagymával, de reszelt sajttal is kiváló.
Tálalás előtt tegyük hűtőbe.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 899 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
183 kcal -
Zsír
9.4g -
Szénhidrát
14.2g -
Fehérje
12g