Zöldborsós krémmel töltött tojás

2013-04-21
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy igazán egyszerű recept a Kaszinó tojás mellé, ha hidegtálat készítenénk.

Ezeket szerezd be:

  • 6 tojás
  • 1 csésze fagyasztott zöldborsó
  • 1,5 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só
  • 1 tk rozmaring
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • metélőhagyma

1. lépés

A tojásokat bő sós vízben keményre főzzük (forrás után 7-8 percig). A tojásokat ezután pucoljuk meg, majd mossuk át. Félbevágjuk őket, a sárgájukat kiszedjük és egy tálba gyűjtjük. A mirelit borsót gyorsan megpároljuk. Apróra vágjuk a fokhagymát, majd átpasszírozzuk.

2. lépés

Egy tálban keverjük össze: a tojás sárgákát, a borsót, a tejfölt, a majonézt és a fokhagymát. Tegyünk hozzá 2 csipet sót, és frissen őrölt borsot. Igény szerint egy kis chilit is, úgy pikánsabb lesz az íze. Keverjük a krémet egy botmixerrel simára. Ekkor jöhet hozzá egy evőkanál paradicsompüré. Dolgozzuk tovább. Amikor a krém szépen összeállt, vegyük elő a tojásokat és töltsük meg egy krémnyomóval. A tetejüket szórjuk meg fűszerekkel, metélőhagymával, de reszelt sajttal is kiváló.

Tálalás előtt tegyük hűtőbe.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 290 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nagyon gyors hidegtál

  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Medvehagymás töltött tojás

  • Túrós puliszka

  • Húsvéti csibék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    183 kcal
  • Zsír

    9.4g
  • Szénhidrát

    14.2g
  • Fehérje

    12g