Citromkrémes keksz

2014-03-06
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nagyon finom ropogós citromos keksz. Ajánlott minden családi összejövetelre, születésnapra, baráti csevegésre. Ebből a mennyiségből 35-40 darab lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 40 deka liszt
  • 20 deka margarin
  • fél csg sütőpor
  • 10 deka porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • Krém hozzávalói:
  • 15 deka vaj
  • 10 deka porcukor
  • 1 citrom leve

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összemorzsolom és simára összegyúrom. Lisztezett gyúródeszkán kb 5mm-esre kinyújtom, kiszaggatom tetszőleges méretűre (lehet nem csak hagyományos kör alakú formát használni). Sütőpapiros sütőlapra rakom és 170-180 fokos sütőben 15perc alatt kisütöm.

2. Lépés

A krémhez a porcukrot a vajjal és a citromlevével simára, habosra kikeverem.
A kisült, kihűlt korongokat a krémmel megtöltöm, egy másikkal összeragasztom, és máris fogyasztható!

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3 858 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    437 kcal
  • Zsír

    35.5g
  • Szénhidrát

    31.5g
  • Fehérje

    1.1g
  • Koleszterin

    40mg
  • Cukor

    25g