Húsvéti csibék

2014-05-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Húsvétkor nagyon sok tojás, főleg főtt tojás van, szinte már taposni lehet,ezért gondoltam kicsit feldobom valamivel, hogy jobb étvággyal tudjuk fogyasztani :)

Ezeket szerezd be:

  • 8 főtt tojás
  • 5 dkg sonka konzerv
  • tormás mustár vagy majonézes torma
  • só, bors
  • 5 dkg vajkrém
  • 20 dkg főtt krumpli
  • murok vagy sárgarépa
  • szegfűszeg

1. Lépés

A tojásokat meghámozzuk ketté vágjuk, a sárgájukat egy edényben összekeverjük a sonka konzervvel, vajkrémmel, sózzuk, borsozzuk és a tormás mustárral ízesítjük.

2. Lépés

Beletöltjük a tojásokba a masszát, majd töltelékkel lefele fordítva ráhelyezzük őket a tálcára.
Fogunk egy karalábévájót és a főtt pityókából kis gömböket formázunk, ezek lesznek a csibefejek, amit 2 fogpiszkáló darabbal rögzítünk.

3. Lépés

A murokból pedig vékony csíkokat vágunk, s szárnyat meg csőrt készítünk belőle. Ezeket semmivel sem kell rögzíteni mert rátapad ahová tesszük. A szegfűszegből szemeket rakunk a tojásokra és kész is vagyunk egy kotlóalja csibével. Hát nem aranyosak ? :)

"Isten küldi a húst és az ördög a szakácsot." - Thomas Deloney

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 130 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nagyon gyors hidegtál

  • Túrós puliszka

  • Sonkatekercs

  • Húsvéti tojás: csibék a havas fűben

  • Prosciutto con melone

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    268 kcal
  • Zsír

    15.1g
  • Szénhidrát

    19.9g
  • Fehérje

    14.3g
  • Koleszterin

    336mg
  • Cukor

    8.8g