Húsvéti csibék
2014-05-06- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 50 perc
Húsvétkor nagyon sok tojás, főleg főtt tojás van, szinte már taposni lehet,ezért gondoltam kicsit feldobom valamivel, hogy jobb étvággyal tudjuk fogyasztani :)
Ezeket szerezd be:
- 8 főtt tojás
- 5 dkg sonka konzerv
- tormás mustár vagy majonézes torma
- só, bors
- 5 dkg vajkrém
- 20 dkg főtt krumpli
- murok vagy sárgarépa
- szegfűszeg
1. Lépés
A tojásokat meghámozzuk ketté vágjuk, a sárgájukat egy edényben összekeverjük a sonka konzervvel, vajkrémmel, sózzuk, borsozzuk és a tormás mustárral ízesítjük.
2. Lépés
Beletöltjük a tojásokba a masszát, majd töltelékkel lefele fordítva ráhelyezzük őket a tálcára.
Fogunk egy karalábévájót és a főtt pityókából kis gömböket formázunk, ezek lesznek a csibefejek, amit 2 fogpiszkáló darabbal rögzítünk.
3. Lépés
A murokból pedig vékony csíkokat vágunk, s szárnyat meg csőrt készítünk belőle. Ezeket semmivel sem kell rögzíteni mert rátapad ahová tesszük. A szegfűszegből szemeket rakunk a tojásokra és kész is vagyunk egy kotlóalja csibével. Hát nem aranyosak ? :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 449 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
268 kcal -
Zsír
15.1g -
Szénhidrát
19.9g -
Fehérje
14.3g -
Koleszterin
336mg -
Cukor
8.8g