Túrós puliszka

2014-05-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Tudjátok, a gyerekeim elég válogatósak, ezért kell nekem mindenfélét kitalálni, hogy megegyék. Ezt az egyszerű ételt jól fogadták, amely a második világháború alatt sok embert megmentett  :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg kukoricaliszt
  • 20 dkg júhtúró
  • só, pirospaprika

1. Lépés

8 dl vizet felteszünk forrni, beledobunk egy kávéskanál sót, a lisztet megszitáljuk és a lobogó vízbe csurgatjuk. Közben folytonosan keverjük, hogy ne legyen csomós.

2. Lépés

Amikor az összes liszt benne van, levesszük a tűzről és folytonosan keverjük 15- 20 percet, amíg megvastagszik a massza, Ekkor kiborítjuk egy lapítóra és hagyjuk hűlni.

3. Lépés

Miután meghűlt, szeletekre vágjuk, és a túróval megtöltjük. A színezéshez pirospaprikát használjunk. Zöldhagymával, retekkel díszítjük, hidegen fogyasztjuk.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , ,

"Isten küldi a húst és az ördög a szakácsot." - Thomas Deloney

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 074 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Fincsi Focaccia recept

  • Nagyon gyors hidegtál

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Húsvéti csibék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    677 kcal
  • Zsír

    22.6g
  • Szénhidrát

    97.2g
  • Fehérje

    23.9g
  • Koleszterin

    53mg
  • Cukor

    1.9g