Túrós puliszka
2014-05-12- Típus: Hidegtál, Szendvics
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
Tudjátok, a gyerekeim elég válogatósak, ezért kell nekem mindenfélét kitalálni, hogy megegyék. Ezt az egyszerű ételt jól fogadták, amely a második világháború alatt sok embert megmentett :)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg kukoricaliszt
- 20 dkg júhtúró
- só, pirospaprika
1. Lépés
8 dl vizet felteszünk forrni, beledobunk egy kávéskanál sót, a lisztet megszitáljuk és a lobogó vízbe csurgatjuk. Közben folytonosan keverjük, hogy ne legyen csomós.
2. Lépés
Amikor az összes liszt benne van, levesszük a tűzről és folytonosan keverjük 15- 20 percet, amíg megvastagszik a massza, Ekkor kiborítjuk egy lapítóra és hagyjuk hűlni.
3. Lépés
Miután meghűlt, szeletekre vágjuk, és a túróval megtöltjük. A színezéshez pirospaprikát használjunk. Zöldhagymával, retekkel díszítjük, hidegen fogyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 074 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
677 kcal -
Zsír
22.6g -
Szénhidrát
97.2g -
Fehérje
23.9g -
Koleszterin
53mg -
Cukor
1.9g