Kaszinótojás recept

2012-12-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A kaszinótojást akkor érdemes készíteni, ha sok vendéget várunk, például egy Szülinapi vagy egy Szilveszteri bulira. Nagyon hamar elkészül, saláták mellé, sült húsokhoz kitűnő választás.

Ezeket szerezd be:

  • Tojásokhoz:
  • 12 db tojás
  • 120 g vaj
  • 1 kk bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 tk oregánó, bazsalikom vagy egyéb zöldfűszer igény szerint
  • 1 kk só
  • Mártáshoz:
  • 1 nagy tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1 kk cukor

1. lépés

A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük keményre (sós vízben, legalább egy evőkanál sóval, így könnyebb leszedni a héjukat), közben a vajat habosra keverjük. A kész tojásokat megmossuk, pucoljuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat egy kanállal kikaparjuk.

2. lépés

A sárgákat összetörjük egy villával, belekeverjük a vajba, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, krémes állagúra dolgozzuk. A masszát szabadon ízesíthetjük más fűszerekkel, például, ha olaszosat szeretnénk, akkor mehet bele oregánó és bazsalikom, de nagyon finom petrezselyemmel, tárkonnyal, őrölt köménnyel, metélőhagymásan is.

3. lépés

A krémet visszatöltjük a fél tojásokba, majd elkészítjük hozzá a mártást. A mártás tetejére ültessük a tojásokat, szórjuk meg a tetejét még fűszerekkel. Hűtőben tároljuk a tálalás előtt legalább 3 órát.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

9 236 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött tojás medvehagymás krumplival

  • Medvehagymás töltött tojás

  • Kéksajttal töltött tojások

  • Libamájkrémmel töltött tojás

  • Kaszinótojás