Kaszinótojás recept
2012-12-30- Típus: Tojássaláta, Töltött tojás receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A kaszinótojást akkor érdemes készíteni, ha sok vendéget várunk, például egy Szülinapi vagy egy Szilveszteri bulira. Nagyon hamar elkészül, saláták mellé, sült húsokhoz kitűnő választás.
Ezeket szerezd be:
- Tojásokhoz:
- 12 db tojás
- 120 g vaj
- 1 kk bors
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- 1 tk oregánó, bazsalikom vagy egyéb zöldfűszer igény szerint
- 1 kk só
- Mártáshoz:
- 1 nagy tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1/2 evőkanál citromlé
- 1 kk cukor
1. lépés
A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük keményre (sós vízben, legalább egy evőkanál sóval, így könnyebb leszedni a héjukat), közben a vajat habosra keverjük. A kész tojásokat megmossuk, pucoljuk, félbevágjuk, majd a sárgájukat egy kanállal kikaparjuk.
2. lépés
A sárgákat összetörjük egy villával, belekeverjük a vajba, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, krémes állagúra dolgozzuk. A masszát szabadon ízesíthetjük más fűszerekkel, például, ha olaszosat szeretnénk, akkor mehet bele oregánó és bazsalikom, de nagyon finom petrezselyemmel, tárkonnyal, őrölt köménnyel, metélőhagymásan is.
3. lépés
A krémet visszatöltjük a fél tojásokba, majd elkészítjük hozzá a mártást. A mártás tetejére ültessük a tojásokat, szórjuk meg a tetejét még fűszerekkel. Hűtőben tároljuk a tálalás előtt legalább 3 órát.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
9 236 megtekintés