Medvehagymás rántotta császárszalonnával
2013-07-04- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ez a recept még júniusban készült a kertünkben termő medvehagymából. Kiváló reggeli!
Ezeket szerezd be:
- 4 db tojás
- 2 szelet főt-füstölt császárszalonna
- 6 db medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 szál újhagyma zöldje
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- zellerlevél
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 100 ml tej
- olivaolaj
1. lépés
A császárszalonnát ujjnyi darabokra vágom, egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. A medvehagyma felét aprítom, a hagymát és a paprikát karikákra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, az újhagymaszárakból rövid darabokat vágok. A tojásokat kevés tejjel összekeverem, fűszerezem.
2. lépés
A szalonnát megpirítom, rádobom a zöldségeket, rövid idő után ráöntöm a tojást, ismét fűszerezem.
Egy tányérra szedem a rántottát, s díszítem medvehagymával és zellerlevéllel.
Friss ropogós zsemlével fogyasztom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 984 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
339 kcal -
Zsír
18.1g -
Szénhidrát
22.3g -
Fehérje
23.3g