Medvehagymás rántotta császárszalonnával

2013-07-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez a recept még júniusban készült a kertünkben termő medvehagymából. Kiváló reggeli!

Ezeket szerezd be:

  • 4 db tojás
  • 2 szelet főt-füstölt császárszalonna
  • 6 db medvehagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma zöldje
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • zellerlevél
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 100 ml tej
  • olivaolaj

1. lépés

A császárszalonnát ujjnyi darabokra vágom, egy serpenyőbe teszem kevés olíva olajra. A medvehagyma felét aprítom, a hagymát és a paprikát karikákra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, az újhagymaszárakból rövid darabokat vágok. A tojásokat kevés tejjel összekeverem, fűszerezem.

2. lépés

A szalonnát megpirítom, rádobom a zöldségeket, rövid idő után ráöntöm a tojást, ismét fűszerezem.
Egy tányérra szedem a rántottát, s díszítem medvehagymával és zellerlevéllel.

Friss ropogós zsemlével fogyasztom.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 984 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    339 kcal
  • Zsír

    18.1g
  • Szénhidrát

    22.3g
  • Fehérje

    23.3g