Lencseleves burgonyával

2012-07-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ne féljünk kísérletezni a konyhában, nem kell mindig követni a lefektetett szabályokat, például nyugodtan feldobhatjuk a recepteket plusz hozzávalókkal.

Ezeket szerezd be:

  • 2 közepes krumpli
  • 1 hagyma, apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 150 ml lencse
  • 750 ml víz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál citromlé
  • késhegynyi Cayenne-i bors
  • kömény
  • szárított chili
  • cukor
  • 50 g bacon szalonna
  • 1 kis kaliforniai paprika

1. lépés

Kezdjük azzal, hogy minden zöldséget megtisztítunk. Helyezzük a kockákra vágott burgonyát, az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát, a beáztatott lencsét a vízzel megtöltött lábasba. Forraljuk fel és hagyjuk főni fedő alatt, amíg a burgonya és a lencse megpuhul. Ennek körülbelül 15-20 perc kell.

2. lépés

Tegyük át egy turmixgépbe az egész lábas tartalmát. Ízesítsük sóval, némi facsart citromlével, cayenne borssal, római köménnyel, chilivel és egy csipet cukorral. Finoman dolgozzuk össze, nem kell teljesen simára. Ha darabosabban szeretjük a levest, akkor hagyhatjuk tovább a lábasban rotyogni.

3. lépés

Közben a szalonnát megpirítjuk, amíg ropogós lesz, akkor hozzáadjuk szeletekre vágott paprikát. Csak egy-két percig kapassuk meg. Tálaljuk a levest a megpirított szalonnával és paprikával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 434 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Fehérboros-tejfölös krumplileves zöldségesen lecsókolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    526 kcal
  • Összes Zsír

    11,5 g
  • Szénhidrát

    77 g
  • Fehérje

    29,4 g