Lencseleves burgonyával
2012-07-03- Típus: Krumplileves receptek, Lencseleves receptek, Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ne féljünk kísérletezni a konyhában, nem kell mindig követni a lefektetett szabályokat, például nyugodtan feldobhatjuk a recepteket plusz hozzávalókkal.
Ezeket szerezd be:
- 2 közepes krumpli
- 1 hagyma, apróra kockázva
- 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
- 150 ml lencse
- 750 ml víz
- 1 csipet só
- 1 evőkanál citromlé
- késhegynyi Cayenne-i bors
- kömény
- szárított chili
- cukor
- 50 g bacon szalonna
- 1 kis kaliforniai paprika
1. lépés
Kezdjük azzal, hogy minden zöldséget megtisztítunk. Helyezzük a kockákra vágott burgonyát, az apró kockákra vágott hagymát és fokhagymát, a beáztatott lencsét a vízzel megtöltött lábasba. Forraljuk fel és hagyjuk főni fedő alatt, amíg a burgonya és a lencse megpuhul. Ennek körülbelül 15-20 perc kell.
2. lépés
Tegyük át egy turmixgépbe az egész lábas tartalmát. Ízesítsük sóval, némi facsart citromlével, cayenne borssal, római köménnyel, chilivel és egy csipet cukorral. Finoman dolgozzuk össze, nem kell teljesen simára. Ha darabosabban szeretjük a levest, akkor hagyhatjuk tovább a lábasban rotyogni.
3. lépés
Közben a szalonnát megpirítjuk, amíg ropogós lesz, akkor hozzáadjuk szeletekre vágott paprikát. Csak egy-két percig kapassuk meg. Tálaljuk a levest a megpirított szalonnával és paprikával.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
4 474 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
526 kcal -
Összes Zsír
11,5 g -
Szénhidrát
77 g -
Fehérje
29,4 g