Vörösboros-tarhonyás paprikás krumpli

2014-02-10
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Paprikás krumplit készítettem, de tarhonyát és vörösbort is tettem bele. A lényeget most is a császárszalonna és csípős füstölt kolbász adta.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika (lecsó)
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg tarhonya
  • olívaolaj
  • 100 g füstölt szalonna
  • 150 g csípős füstöltkolbász
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor

1. Lépés

A krumplit megpucolom. A hagymákat aprítom, a paprikákat, a paradicsomot és a krumplit kockára vágom. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát, dinsztelem, hozzáadom a krumplit, paprikát és paradicsomot, fűszerezem, feleresztem vízzel.

3. Lépés

Amikor a krumpli már majdnem puha, hozzáadom a tarhonyát is, öntök hozzá vörösbort, majd beleteszem a kolbászt, készre főzöm.

TIPP: Kovászos uborkát ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 201 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mézes burgonyapaprikás

  • Paprikás krumpli recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1022 kcal
  • Zsír

    39,6 g
  • Koleszterin

    155 mg
  • Szénhidrát

    122 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    40,8 g