Vörösboros-tarhonyás paprikás krumpli
2014-02-10- Típus: Paprikáskrumplik
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Paprikás krumplit készítettem, de tarhonyát és vörösbort is tettem bele. A lényeget most is a császárszalonna és csípős füstölt kolbász adta.
Ezeket szerezd be:
- 6 db nagyobb krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika (lecsó)
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 20 dkg tarhonya
- olívaolaj
- 100 g füstölt szalonna
- 150 g csípős füstöltkolbász
- só (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
1. Lépés
A krumplit megpucolom. A hagymákat aprítom, a paprikákat, a paradicsomot és a krumplit kockára vágom. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát, dinsztelem, hozzáadom a krumplit, paprikát és paradicsomot, fűszerezem, feleresztem vízzel.
3. Lépés
Amikor a krumpli már majdnem puha, hozzáadom a tarhonyát is, öntök hozzá vörösbort, majd beleteszem a kolbászt, készre főzöm.
TIPP: Kovászos uborkát ajánlok mellé.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 201 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1022 kcal -
Zsír
39,6 g -
Koleszterin
155 mg -
Szénhidrát
122 g -
Cukor
11,5 g -
Fehérje
40,8 g