Paprikás krumpli recept

2012-09-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A gyerekkoromat idézi, amikor a hűvösebb estéken egy jó nagy tál paprikás krumpli kíséretében ültünk a tévé előtt. Megunhatatlan.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 2 hagyma
  • 4 kk pirospaprika
  • 1 kk bors
  • 8 virsli

1. lépés

Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk apró kockákra, kevéske olajon kezdjük el megdinsztelni. Amikor nagyjából üveges, mehet bele a paprika, de gyorsan keverjük, mert könnyen leég és attól kesernyés lesz az íze. Ez lesz a pörkölt alapunk. Tegyük bele a megpucolt és kockákra vágott krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje őket.

2. lépés

Ekkor ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd először lefedve közepes lángon főzzük, ameddig a krumplik szépen megpuhulnak. Mikor már majdnem kész és csak pár perc hiányzik, beletesszük a karikákra vágott virslit, elkeverjük és addig hagyjuk még főni, ameddig a virslik is jók lesznek.

Nagy szelet kenyérrel, kovászos ubival tálaljuk.

 

Kép forrása: http://paradicsomeskokusz.blogspot.hu/2012/02/paprikas-krumpli.html

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

10 619 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-tarhonyás paprikás krumpli

  • Mézes burgonyapaprikás

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    290 kcal
  • Zsír

    8 g
  • Szénhidrát

    45.9 g
  • Fehérje

    10.2 g

Kommentek