Paprikás krumpli recept
2012-09-22- Típus: Paprikáskrumplik
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A gyerekkoromat idézi, amikor a hűvösebb estéken egy jó nagy tál paprikás krumpli kíséretében ültünk a tévé előtt. Megunhatatlan.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 2 hagyma
- 4 kk pirospaprika
- 1 kk bors
- só
- 8 virsli
1. lépés
Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk apró kockákra, kevéske olajon kezdjük el megdinsztelni. Amikor nagyjából üveges, mehet bele a paprika, de gyorsan keverjük, mert könnyen leég és attól kesernyés lesz az íze. Ez lesz a pörkölt alapunk. Tegyük bele a megpucolt és kockákra vágott krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje őket.
2. lépés
Ekkor ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd először lefedve közepes lángon főzzük, ameddig a krumplik szépen megpuhulnak. Mikor már majdnem kész és csak pár perc hiányzik, beletesszük a karikákra vágott virslit, elkeverjük és addig hagyjuk még főni, ameddig a virslik is jók lesznek.
Nagy szelet kenyérrel, kovászos ubival tálaljuk.
Kép forrása: http://paradicsomeskokusz.blogspot.hu/2012/02/paprikas-krumpli.html
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
10 619 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
290 kcal -
Zsír
8 g -
Szénhidrát
45.9 g -
Fehérje
10.2 g